Utrecht, 10.50 uur

Utrecht 27-08-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Extra toezicht tijdens koopavond

UTRECHT In de Utrechtse binnenstad heeft de politie donderdag gedurende de koopavond extra toezicht gehouden. Er werd verbaliserend opgetreden tegen onder meer het rijden door roodlicht en het fietsen in een voetgangergebied. Dit leverde in totaal 126 bekeuringen op.

Bekeurd

UTRECHT Een 18-jarige Utrechter is donderdagmiddag rond 16.50 uur aangehouden op de Vasco da Gammalaan. Agenten zagen de man als passagier op een bromfiets zitten terwijl hij geen helm droeg. Toen zij hem hierop aanspraken, stapte hij afliep weg en wilde geen medewerking verlenen. Hij ging er vandoor maar kon even later in een winkel aan genoemde straat worden aangehouden. Op het politiebureau ontving de man een bekeuring.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Twee Utrechters van 19 en 22 jaar oud zijn donderdagavond rond 21.30 uur aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. Getuigen zagen hoe de mannen op de Marokkodreef een autoruit vernielde. De politie werd gewaarschuwd en die hield de mannen aan. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

Onder invloed

UTRECHT Een 39-jarige man uit Nieuwegein is vrijdagochtend rond 02.50 uur betrapt op het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man rijden op het Zandpad. Zijn rijgedrag was aanleiding om hem, te onderwerpen aan een blaastest. Het bleek dat hij teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek zijn uitslag 485 ug/l te zijn. Er is proces verbaal opgemaakt.

Een 27-jarige Utrechter is vrijdagmorgen rond 03.10 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op de Zilvergeldstraat betrapt werd op het rijden met een slok teveel op. Na de blaastest werd de man aangehouden. Op het politiebureau bleek zijn uitslag 590 ug/l te zijn. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen. Tevens werd proces verbaal opgemaakt.

Geweld

UTRECHT Donderdagmiddag rond 16.30 uur kreeg de politie een melding binnen dat er twee mannen aan het vechten waren in het Moreelsepark. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij nog net hoe een 31-jarige Amersfoorter een 39-jarige plaatsgenoot schopte. Hierop werd de 31-jarige aangehouden. Voor de 39-jarige werd een ambulance besteld. De man kon ter plekke behandeld worden en hoefde niet naar het ziekenhuis. De 31-jarige is ingesloten op het politiebureau.

Beroving

UTRECHT Een 18-jarige Utrechter is donderdagmiddag rond 14.15 uur door twee Utrechters van 16 en 14 jaar op de Karl Marxdreef mishandeld. De man fietste over genoemde straat, toen hij van zijn fiets getrapt werd. Toen hij op de grond lag, pakten de twee jongens zijn petje af en gingen er vandoor. De politie werd gewaarschuwd. Deze hield beide jongens aan en sloot ze in op het politiebureau. De ouders werden gewaarschuwd.