LANDesk Software in leiderskwadrant van Gartner's Magic Quadrant voor softwaredistributie

Reading (GB), 27 augustus 2004 - LANDesk Software is geplaatst in het 'leiders'-kwadrant van het op 25 augustus j.l. door Gartner gepubliceerde 2004 Software Distribution Magic Quadrant-overzicht. Volgens Gartner bevinden zich in het leiders-kwadrant de organisaties die goed presteren, een duidelijke visie hebben op de toekomst van de markt en op actieve wijze hun expertise uitbreiden om zo hun leidende marktpositie verder te versterken.

Het rapport meldt onder andere: "De leveranciers van oplossingen voor softwaredistributie hebben de ups en downs van de laatste tien jaar doorstaan. Tal van kleinere leveranciers hebben het niet gered omdat zij er niet in slaagden zich op technologisch gebied te onderscheiden of de concurrentie in deze overvolle markt niet aankonden. De leveranciers die daar wel in zijn geslaagd, hebben dit gedaan doordat zij nieuwe mogelijkheden aan hun oplossingen toe wisten te voegen, die voorzagen in de voortdurend veranderende behoeften.

LANDesk Software heeft zijn aanbod aan oplossingen snel verder ontwikkeld, waarbij werd voortgebouwd op de mogelijkheden voor softwaredistributie en inventarisatie. Op deze manier kan worden voorzien in de behoeften van organisaties op het gebied van patch- en assetmanagement en beheer-op-afstand, van laptops, desktops, servers en handpalmapparaten

"LANDesk is bijzonder blij met de erkenning van Gartner van onze leidende positie op het gebied van softwaredistributie," zegt Dave R. Taylor, vice president of worldwide marketing bij LANDesk Software. "Ons brede aanbod aan managementoplossingen is gebaseerd op onze kernfunctionaliteit voor softwaredistributie. We scherpen onze ontwikkelinspanningen constant aan om nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden toe te voegen waar onze klanten om vragen. Onze oplossingen voorzien in een duidelijke vraag naar een complete, geïntegreerde suite, met beveiliging, beheer en een compleet overzicht in de gebruikte middelen."

Eerder deze maand meldde LANDesk dat het voor de 16e achtereenvolgende maal een kwartaal met winst had afgesloten, met een omzetgroei van 49 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze groei is onder andere te danken aan toenemende verkoop van licenties aan zowel nieuwe als bestaande klanten, en een uitbreiding van de wereldwijde bedrijfsactiviteiten.

Het 'Magic Quadrant' is een geregistreerde merknaam van Gartner en is gebruikt met toestemming van de eigenaar. Het Magic Quadrant is een grafische representatie van een markt gedurende een specifieke periode. Het geeft Gartner's analyse weer van de wijze waarop leveranciers presteren bij een aantal criteria voor die specifieke markt, welke door Gartner zijn gedefinieerd. Gartner onderschrijft geen van de leveranciers, producten of diensten in het Magic Quadrant en adviseert gebruikers op geen enkele wijze om alleen leveranciers te selecteren die zich in het 'Leaders'-kwadrant bevinden. Het Magic Quadrant is puur bedoeld als onderzoekshulpmiddel en niet als richtlijn. Gartner aanvaardt geen expliciete of impliciete garanties betreffende deze research, inclusief garanties ten aanzien van verhandelbaarheid of de geschiktheid voor een specifiek doel.

Over LANDesk Software
LANDesk Software, Inc. is een vooraanstaand leverancier van geïntegreerde software voor desktop- en apparaatbeheer, die zich richt op het ontwikkelen van eenvoudig te gebruiken end-to-end oplossingen voor klanten. Meer informatie over LANDesk Software is te vinden op www.landesksoftware.com.