Beers Bedrijfsauto

Scania.NL / Beers.NL
Research Zoeken Dealers Contact Disclaimer

Van Dongen Reizen breidt vloot uit met Scania Irizar Century

27/08/2004

De heer E. Walraven (R), algemeen directeur van Van Dongen, ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania/Irizar Century uit handen van Eric Soetens van Beers Bedrijfsauto b.v. (klik voor grotere foto) Het Noord-Brabantse bedrijf Van Dongen Reizen, zeer breed actief in de reisbranche, nam vlak voor de zomerperiode een nieuwe luxe Scania/Irizar Century touringcar in gebruik. De nieuwe coach is uitgevoerd met de zuinige 340 pk/250 kW sterke 11 liter motor en Scania Opticruise, het computergestuurde schakelsysteem. Verder beschikt de 12,35 meter lange touringcar over 49 passagiersstoelen compleet met veiligheidsgordel. Uiteraard ontbreken ook een toilet en een uitgebreid aircosysteem niet. Om ook op nauwe locaties bagage te kunnen laden en lossen beschikt de coach over parallelluiken.

Al op de tekentafel is er een zeer hoge mate van actieve en passieve veiligheid ingebouwd in alle carrosserieën van Irizar. Sinds jaar en dag maken EU-goedgekeurde roll-overbeugels en stoelbevestigingen standaard deel uit van de uitrusting. Naast ABS en ASR zijn de chassis rondom uitgevoerd met schijfremmen aangevuld met de Scania Retarder. Ook de zeer overzichtelijke werkplek van de chauffeur draagt bij aan de actieve veiligheid. Het dashboard is logisch ingedeeld en alle bedieningsinstrumenten zijn direct bereikbaar.

De naam Van Dongen is binnen de reiswereld zeker geen onbekende sinds het bedrijf 80 jaar geleden met de eerste touringcar de weg op ging. Sindsdien heeft Van Dongen zich ontwikkeld tot een allroundspeler in de reisbranche met, naast touringcaractiviteiten, 13 eigen full- service reisbureau's, waaronder een zakenreisbureau. Groepsreizen, Special Tours, evenementsreizen en seniorenreizen zijn andere specialismen waarmee Van Dongen haar brede aanbod van diensten onderstreept; en dat is nog maar een greep uit het complete aanbod. Van Dongen biedt werk aan zo'n 160 medewerk(st)ers en haar vloot bestaat uit 36 touringcars.

© Copyright Scania 2004 All rights reserved.