Politie Zuid-Holland-Zuid

27/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-08-2004 - Persberichten district II

KOP-STAARTBOTSING
GORINCHEM- Op de Banneweg te Gorinchem heeft donderdagmorgen 26 augustus een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Een 26-jarige bestuurder uit Dodewaard zag te laat dat de auto voor hem, bestuurd door een 35-jarige man uit Tiel, remde. Een botsing was het gevolg. De 26-jarige man is met nekklachten voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

SNELHEIDSCONTROLES
HARDINXVELD-GIESSENDAM Bij een snelheidscontrole met een onopvallende video-auto op de autosnelweg A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam zijn op 26 augustus twaalf overtredingen geconstateerd. Met name op de weggedeelten waar maximaal 70km/uur mag worden gereden, werd gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid op dit wegvak was 114 km per uur.
SLIEDRECHT Bij verkeerscontroles op de Deltalaan en Thorbeckelaan zijn op 26 augustus zes overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 66 km per uur.

BRAND OP SCHOOLDAK
SLIEDRECHT Een dak van een school aan de Dr de Visserstraat te Sliedrecht is op 26 augustus in brand geraakt. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. De brand ontstond nadat een bedrijf werkzaamheden aan het dak had verricht. Wellicht is droog vuil onder de dakpannen gaan smeulen. De brandweer was het brandje snel meester. Bij de brand zijn een verdiepingsvloer en dakbeschot verbrand.

RELATIEMISHANDELING
SLIEDRECHT Op 26 augustus is een 25-jarige man uit Sliedrecht in zijn woning aan de Stationsweg aangehouden en in verzekering gesteld. Hij had eerder die dag zijn vrouw met de dood bedreigd en mishandeld. Daarop wist de vrouw het huis uit te komen en de politie te waarschuwen. Zij heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling.

DIEF BETRAPT BIJ SCHUUR
LEERDAM Woensdagochtend 26 augustus waarschuwde een getuige de politie, omdat hij een man had zien rommelen aan schuurpoorten van woningen aan de Copierlaan te Leerdam. De gewaarschuwde politie kwam snel ter plekke en controleerde samen met de getuige de brandgangen. Diverse poorten stonden geopend en even later werd de verdachte met zijn fiets aangetroffen. Hij is aangehouden op verdenking van diefstal en in verzekering gesteld. In een boodschappentas werden diverse kleine goederen en etenswaren aangetroffen. De man verklaarde dat hij geen werk kon vinden en honger had.

DRUGS
PAPENDRECHT Bij een controle op een parkeerplaats aan de Peilkade te Papendrecht troffen agenten op donderdagavond 26 augustus een auto aan met een mes, een slagwapen en enkele grammen heroine. Daarop is de verslaafde man, 45-jarige inwoner van Nieuw-Lekkerland, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij niet in staat geacht wordt om een auto te besturen.

MESSENZWAAIERS AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT In de vroege ochtend van 27 augustus gingen twee agenten op verzoek van de meldkamer naar een woning aan de Kerkstraat te Sliedrecht. Daar aangekomen, troffen zij een 25-jarige bewoner tesamen met zijn 20-jarige vriendin aan. De man verklaarde zonder reden met een mes bedreigd te zijn door zijn 34-jarige bovenbuurman. Een tweede getuige bevestigde dit en vertelde dat hij het mes uit de handen van de bovenbuurman had kunnen trekken om erger te voorkomen. Toen de agenten naar boven gingen, probeerde de 52-jarige moeder van verdachte de aanhouding van haar zoon te voorkomen. Ze haalde daartoe zelfs een groot mes uit de keukenla en richtte zich daarmee tot de agenten. Deze brachten haar onder controle en sloegen haar in de boeien. Moeder en zoon zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau.