Politie Zuid-Holland-Zuid

27/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-08-2004 - Persberichten district I

GESTOLEN AUTOS GEVONDEN
DORDRECHT - In een loods aan de Wieldrechtse Zeedijk te Dordrecht zijn op 26 augustus drie gestolen autos gevonden en in beslag genomen. De politie onderzoekt waar de autos vandaan komen en hoe ze in de loods terecht kwamen.

VERDUISTERING
DORDRECHT Op 26 augustus is een 18-jarige winkelbediende aangehouden door de bedrijfsrecherche van een winkel aan het P.A. de Kokplein te Dordrecht. Hij is overgedragen aan de politie. De man wordt verdacht van verduistering van geld. Hij werd betrapt toen hij geld van klanten niet in de kassa deed, maar in zijn eigen zak stopte.

AANHOUDING GESIGNALEERDE
DORDRECHT Tijdens een verkeerscontrole aan de Rijksstraatweg te Dordrecht is op 26 augustus in de avond een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden en ingesloten op verdenking van poging tot doodslag, zware mishandeling. Hij stond gesignaleerd als verdachte van het met een mes steken van een 20-jarige man uit Dordrecht. Deze man wist toen te ontkomen en zich te melden bij de politie. Dit gebeurde op 30 juli, eveneens op de Rijksstraatweg te Dordrecht.

OVERLASTMAKER
ZWIJNDRECHT Een 56-jarige , enigszins verwarde, Zwijndrechter heeft op donderdagmiddag 26 augustus amok gemaakt in een bank aan de Laan van Walburg te Zwijndrecht. De gealarmeerde politie trof hem buiten het pand aan en hield hem aan. De man had binnen staan schreeuwen en tieren Koop hier geen aandelen. Vervolgens sloeg hij een 42-jarige man uit Zwijndrecht zonder aanleiding. Deze raakte licht gewond aan gezicht en elleboog in de daarop ontstane schermutseling en besloot aangifte wegens mishandeling te doen.

JOYRIDING
DORDRECHT Agenten zagen op vrijdagochtend 27 augustus een auto die zich vreemd gedroeg op de A16 ter hoogte van Dordrecht. Bij controle bleek dat een 14-jarige Rotterdamse jongen achter het stuur zat. In de auto zaten zijn 19-jarige broer en zijn 26-jarige nicht uit Tilburg met baby van enkele maanden. De 26-jarige had nog een behoorlijke boete openstaan. De 14-jarige bestuurder is aangehouden wegens rijden zonder verzekering en rijbewijs. De politie heeft contact opgenomen met Jeugdzorg, mede omdat de moeder van de jongen niet te traceren was.

TREKKER MET OPLEGGER GESTOLEN
ZWIJNDRECHT- Op de Molenvliet te Zwijndrecht is tussen woensdagavond 25 augustus en donderdag 26 augustus een trekker met oplegger gestolen. Het gaat om een oranje trekker van het merk Scania met als opschrift Hoogendoorn Transport en een oplegger merk Nooteboom. Het kenteken is BJ-JD-28.

VERKEERSCONTROLE
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij verkeerscontroles op de Zuidwende en Reeweg zijn op 26 augustus 25 overtredingen geconstateerd. Acht automobilisten droegen geen gordel en 17 weggebruikers reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 65 km per uur.