1e persbericht van vrijdag 27 augustus 2004

Eindhoven 27-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vier verdachten aangehouden na mishandeling

De politie heeft vrijdag rond 3.45 uur op de Parijslaan vier Eindhovenaren (15, 16, 17 en 24 jaar) aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 17-jarig meisje uit Son op het Biarritzplein kort voor hun aanhouding. Het meisje stond samen met drie andere vriendinnen op het Biarritzplein toen plotseling een auto met vier personen stopte die de weg vroegen. Plotseling stapte de bijrijder uit de auto. Hij had een mes in zijn handen. Vervolgens kreeg het meisje een klap tegen haar hoofd. Het slachtoffer liep een wond boven haar hoog op waaraan zij in het ziekenhuis is behandeld. De vier verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten. In hun auto werden een mes, twee cachetjes cocaïne en inbrekerswerktuig aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen.

Helmond: Kinderen plegen vernielingen

Vrijdag rond 3.50 uur zijn twee jongens (16 en 13 jaar oud) en een meisje (14 jaar oud) uit Helmond aangehouden nadat ze betrapt waren door buurtbewoners bij vernielingen aan geparkeerde autos. Een man in de Noord Parallelweg werd wakker toen hij hoorde hoe een van de kinderen de grill van zijn bestelbus afbrak. Hij ging achter de dader aan en zag hoe hij op de spoorwegovergang van de Mierloseweg de knipperlichten probeerde los te draaien. Toen de kinderen de man opmerkten gooiden ze allerlei auto-onderdelen weg en maakten zich uit de voeten. Inmiddels werd de politie gebeld die de kinderen heeft aangehouden. Ze zijn alle drie op het politiebureau ingesloten. De politie stelt een onderzoek naar de vernielingen en diefstallen die ze die nacht gepleegd hebben.

Helmond: Bromfietscontrole

Op de Mierloseweg is donderdag tussen 14.30 en 17.00 uur en vervolgens tussen 18.30 en 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 62 bekeuringen uitgedeeld waaronder 37 voor een te hoog vermogen, tien voor het niet kunnen laten zien van het bromfietscertificaat, vier voor het niet hebben van een bromfietscertificaat en vier voor het ontbreken van de gele plaat. De politie controleerde 70 bromfietsen.

Helmond: Automobilist onder invloed aangehouden

Op de Julianalaan is vrijdag rond 2.35 uur een 36-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de man vanaf het Noordende richting het Oostende rijden. In de bocht zagen zij hem over de vluchtheuvel rijden. Hij negeerde een stopteken. Vervolgens reed de man bij de kruising Kanaaldijk Noord-West Julianalaan met zijn auto het trottoir op. Hij belandde vervolgens weer op de rijbaan waar hij slingerend verder reed. Uiteindelijk stopte hij zijn auto op de Julianalaan. De man stapte uit en de politie zag dat hij amper op zijn benen kon staan en stelde vast dat hij naar alcohol rook. De automobilist weigerde mee te werken aan een alcoholonderzoek waarop zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Steunfraude

Het Bureau Sociale Recherche regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt terzake steunfraude, gepleegd door een 42 jarige inwoner van Helmond. De fraude is gepleegd in de gemeente Helmond in de periode van januari tot en met juni 2003. De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor voor een bedrag van EUR 7.859,75 benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd. De man had werkzaamheden verricht die niet bekend gemaakt waren aan de Gemeente Helmond.

Helmond: Steunfraude door handel in verdovende middelen

Het Bureau Sociale Recherche regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt terzake steunfraude, gepleegd door een 39 jarige man uit de gemeente Helmond. De fraude is gepleegd in de gemeente Helmond in de periode van 1 februari 2003 tot en met 31 januari 2004. Deze man heeft in de eerdergenoemde periode gehandeld in verdovende middelen en daaruit inkomsten genoten. De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor voor een bedrag van EUR 9261,92 benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Helmond: Jongens gepakt na groot aantal vernielingen

Vrijdag rond 3.30 uur zijn in Helmond drie jongens uit die stad (twee van 16 en een van 17 jaar oud) aangehouden, die deel uitmaakten van en groep van vier, die een spoor van vernielingen trok in de omgeving van de Venstraat en de Wilde Wingerd. Een eigenaar van een horecazaak aan de Dorpsstraat werd door buurtbewoners gebeld dat jongeren zijn terras op straat gooiden. Toen de man ging kijken zag hij hoe zijn terras op straat lag en één van de jongeren tegen een spiegel van een auto trapte. Hij hield de jongen aan maar toen hij door drie anderen werd bedreigd wist de jongen zich los te rukken en te ontsnappen. Toen de man een tweede knaap vastpakte die hem bedreigde belde de jongen uit angst 112. Dat vond de rest niet slim en ze gingen er vandoor. De inmiddels gewaarschuwde politie kon drie jongens aanhouden. Inmiddels waren meer buurtbewoners wakker geworden en bleek dat de jongeren een spoor van vernielingen hadden getrokken. Bij elf autos werd vastgesteld dat daar tegen de spiegels was getrapt. Verschillende spiegels waren daardoor afgebroken. De politie stelt een nader onderzoek in naar de vernielingen en de drie zijn ingesloten.

Rond 3.30 uur werd op de Mierloseweg een jongen van 17 uit Helmond aangehouden. Agenten zagen hem in eerste instantie op de Hortsedijk fietsen met nog vier anderen. De agenten zagen dat de verdachte papieren liet vallen. Dit bleken poststukken te zijn. Toen agenten gingen controleren bleek bij een adres op de Hortsedijk de brievenbus te zijn opengebroken Bij een garage daar in de buurt bleek een vlag te zijn gestolen die de agenten in de berm vonden. De jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 8.30 en 12.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Hortsedijk. Er zijn 80 overtreders op de bon gezet. De snelste reed 74 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Best: Verdachte van auto-inbraken aangehouden

Donderdagmorgen om 10.20 uur is op het politiebureau in Best een 30-jarige inwoner van Son aangehouden. De man wordt verdacht van drie auto-inbraken op een parkeerterrein op het industrieterrein Ekkersrijt. De inbraken werden op 29 juni gepleegd. De man is in verzekering gesteld.

Leende: Auto op de kop in greppel

Op de A2 ter hoogte van hectometerpaal 175.8, rijrichting Weert, is vrijdag rond 4.50 uur een 27-jarige automobilist uit Tilsem-Stokkem (België) de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor botste hij eerst tegen de middenvangrail en vervolgens is de auto in een greppel aan de rechterkant van de weg op zijn kop tot stilstand gekomen. De bestuurder en een inzittende (woonplaats en leeftijd onbekend) zaten bekneld in de auto. Beiden zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het Catharinaziekenhuis. Bij de bestuurder werd een urineproef afgenomen om te controleren of hij teveel had gedronken.

Lieshout: Grasmaaiers gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag zijn uit een afgesloten schuur van een boerderij op de Vogelenzang twee grasmaaiers gestolen. De dieven wisten via de weilanden bij de schuur te komen. Een slot werd opengebroken en een deel van een heg werd verwijderd. De maaiers hadden een waarde van ruim 5000 euro.

Waalre: Inbreker in auto betrapt

In een tuin van een woning aan de Eindhovenseweg is donderdag rond 23.45 uur een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in een auto aan de Schoonoordstraat. De 23-jarige eigenaar van de auto ging zijn hond uitlaten en zag de man in zijn auto zitten. De man sloeg op de vlucht en de eigenaar achtervolgde hem. Onderweg werd de eigenaar met een nog onbekend voorwerp bedreigd. De man is uiteindelijk aan de Eindhovenseweg een tuin in gerend waar hij door de gewaarschuwde politie aangehouden werd. In de buurt van de man werd een autoradio gevonden die uit de betreffende auto was gestolen. Verder werd bij de verdachte een schroevendraaier aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.