Politie Haaglanden

Drie personen op woonwagencentrum aangehouden

Den Haag 27-08-2004

Op 27 augustus heeft Politie Haaglanden op het woonwagencentrum aan de Henricuskade drie personen (mannen van 30, 31 en 39 jaar oud) aangehouden. Deze personen worden ervan verdacht gisteren twee medewerkers van Eneco bedreigd te hebben en een van hen te hebben mishandeld tijdens hun werkzaamheden.

Op 26 augustus vonden op twee woonwagencentra integrale controles plaats. De integrale controle wordt door meerdere diensten uitgevoerd, waarbij de politie een ondersteunende taak heeft maar optreedt als strafbare feiten worden geconstateerd. Tijdens de controle wordt gekeken naar de openbare ruimten, bouw- en brandvoorschriften. Door Eneco wordt onder andere gecontroleerd op eventuele defecten aan meters.

Politie Haaglanden is vandaag voor de aanhouding van de verdachten met de mobiele eenheid het woonwagencentrum op gegaan, enerzijds om de verdachten zonder problemen aan te houden en anderzijds om de medewerkers van Eneco in de gelegenheid te stellen hun werkzaamheden te kunnen laten voortzetten.