Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heiloo, 27 augustus 2004

massale inschrijving dam tot dam wandeltocht

Heiloo - De interesse voor de 2e Dam tot Dam Wandeltocht, die 18 september daags voor de Dam tot Damloop plaats zal vinden, is enorm. Trokken in 2003 in totaal 3.000 wandelaars de wandelschoenen aan voor de primeur, daar mocht het organiserende Le Champion nu al 3.500 inschrijvingen registreren. De voorinschrijving via www.damtotdamwandeltocht.nl loopt nog tot en met 5 september. Met de mogelijkheid om ook op de dag zelf in te schrijven nog in het verschiet, wordt rekening gehouden met een totaal aantal deelnemers van 6.000. Nieuw op het programma is de 9 km wandeltocht met start en finish op de Dam in Zaandam.

Sfeervol wandelen van Dam tot Dam

Het Dam tot Dam evenement trekt sinds 2003 een weekend lang als een magneet duizenden sporters richting de twee Dammen van Amsterdam en Zaandam. Nu de 20-jarige Dam tot Damloop met het bereiken van de deelnemerslimiet van 30.000 uitgegroeid is, blijkt organisator Le Champion met het toevoegen van de Dam tot Dam Wandeltocht een gouden greep te hebben gedaan. Met een verdubbeling van het aantal deelnemers gaan dit jaar naar schatting 6.000 wandelaars van start voor hun 9, 16 of 25 km. Daar waar de twee langste afstanden vanaf de Dam in Amsterdam aanvangen, daar starten de 9 km wandelaars op de Dam in Zaandam, alwaar iedereen getrakteerd zal worden op een sfeervolle finish. Nadat de wandelaars onderweg kennis maken met de gezellige stadscentra van Amsterdam en Zaandam, daar komen de wandelaars onderweg vele versierde straten tegen, worden zij opgezweept door bandjes, ontmoeten zij het natuurschoon van Recreatiegebied 't Twiske en zullen zij tenslotte na een prestatie van formaat neer strijken op de talrijke terrasjes op de Zaandamse Dam.

Extra verzorging voor de deelnemers

De organisatie heeft dit jaar extra inspanningen verricht op gebied van verzorging voor de deelnemers. Op het parcours worden maar liefst 6 stempel/verzorgingsposten ingericht waar de deelnemers gratis eten/drinken zullen krijgen. Elke post zal bovendien voorzien worden van sanitaire voorzieningen, route informatie en medische verzorging. Le Champion streeft er dan ook naar om voor elk evenement de voorzieningen nog beter af te stemmen op de behoeften van de steeds groter wordende groep actieve wandelaars.

Geachte redactie,

Wilt u een (sfeer)foto van de Dam tot Dam Wandeltocht dan zenden wij u deze op verzoek graag toe. Wilt u persberichten in het vervolg via de e-mail ontvangen dan ontvangen wij graag uw e-mail adres.

Stichting Sportevenementen Le Champion

Postbus 143, 1850 AC HEILOO, Tel. 072-5338136 of email: janwillemmijderwijk@lechampion.nl

---- --