Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 augustus 2004


Harderwijk - Controles


Gisteravond zijn in Harderwijk door de politie op diverse locaties controles gehouden. Op de Deventerweg zijn alcoholcontroles gehouden. Geen van de gecontroleerde bestuurders had teveel gedronken. Ook is er een verkeerscontrole gehouden op de Hoofdweg. Hierbij zijn 3 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel. Eén bekeuring voor het onnodig rijden met mistlampen. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij 90 km/per uur reed waar 50 km/per uur is toegestaan.


Harderwijk - schietincident


Gisteravond omstreeks 22.15 uur heeft in de buurt van de kruising Strokelweg en Leuvenumseweg in Harderwijk een schietincident plaatsgevonden. Niemand is gewond geraakt. Naar aanleiding van een klein verkeersconflict waren de bestuurders van twee auto's uitgestapt. De ene bestuurder kwam hierbij nogal dreigend over, waardoor de 29-jarige bestuurder uit Ermelo besloot terug te gaan naar zijn auto en weg te rijden. Terwijl hij wegreed hoorde hij een harde knal. Pas later bleek dat er mogelijk een kogelgat in zijn auto zit. De politie is een onderzoek gestart en vraagt mogelijke getuigen van het incident zich te melden via 0900-8844..


't Harde - auto ontvreemd

In de nacht van woensdag op donderdag (26/8) is een geparkeerde personenauto op de Zandsteenstraat in 't Harde ontvreemd. Het betreft een witte Opel Kadett met het kenteken TX-45-SN


Vaassen - drankrijder betrapt


Een 56 jarige automobilist uit Vaassen bleek afgelopen nacht (27/8) bij controle op de A50 onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prom. De man kreeg een boete opgelegd.


Oosterwolde - Afvalverbrander bekeurd


De politie heeft donderdag een proces-verbaal opgemaakt tegen een 75 jarige man uit Oosterwolde. De man verbrandde op zijn erf aan de Oostendorperstraatweg een hoeveelheid afval waaronder geverfd hout en piepschuim, hetgeen gepaard ging met een zwarte rookpluim die de atmosfeer introk.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --