Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 27 augustus 2004

PTV AG VERWERFT MEERDERHEIDSBELANG IN LOCATIENET

PTV AG breidt door overname aandelen huidige positie uit naar meerderheidsbelang

Verkoop van aandelen Locatienet door huidige aandeelhouders aan PTV AG heeft er toe geleid dat PTV AG een meerderheidsbelang verwerft in Locatienet b.v. Door deze transactie komen alle aandelen in handen van PTV AG en het management van Locatienet. De overname betekent voor PTV AG een versteviging van de positie in de Benelux op het gebied van mobiliteit-gerelateerde diensten. Het gevolg voor Locatienet is een verdere bestendiging van het strategisch partnership met PTV AG, leverancier van technologie en expertise.

De activiteiten van het in Karslruhe gevestigde PTV AG zijn ondergebracht in drie divisies: Logistics, Traffic en Mobility. In de Benelux is PTV AG via dochteronderneming PTV-Ordis al ruim tien jaar succesvol actief op het gebied van logistiek. Overname van Locatienet zorgt ervoor dat PTV AG in de Benelux ook op het gebied van de kernactiviteit Mobility een stevige positie verwerft. Dyon van Gaans, directeur van PTV-Ordis: "Naast het feit dat de overname door PTV AG een positie als marktleider oplevert, verwachten we ook dat synergie tussen PTV-Ordis en Locatienet een marktverbreding op zal leveren".

Locatienet, vooral bekend van de (gratis) websites locatienet.nl en routenet.nl, levert software diensten aan een gestaag groeiend aantal klanten. Met behulp van de door Locatienet geleverde diensten zijn deze bedrijven onder andere in staat (potentiële) klanten naar een vestiging te leiden. Daarnaast levert Locatienet ook diensten waarmee portals hun gebruikers kunnen voorzien van een routeplanner. Met deze gecombineerde activiteiten heeft Locatienet in Nederland een maandelijks bereik van circa drie miljoen unieke gebruikers (30% van de Nederlandse internetpopulatie) en neemt daarmee een 16e plaats in op de lijst van internetuitgevers (Bron: Multiscope, Juli 2004).

Met de overname door PTV AG breekt voor Locatienet een nieuwe periode aan, waarin naast verdere uitbouw van de huidige activiteiten de ontwikkeling van nieuwe activiteiten centraal zal staan. Sebastiaan Raaphorst, directeur Locatienet: "De afgelopen jaren heeft Locatienet veel ervaring opgedaan met het aanbieden van diensten volgens het ASP-model. In het begin moesten we klanten vaak overtuigen van de voordelen, tegenwoordig vragen ze er om. Dit laatste is voor ons het signaal dat we niet alleen verdere groei kunnen verwachten maar dat de door ons geboden diensten steeds vaker als bouwsteen ingezet zullen worden in andere applicaties."

Noot voor de pers:

Voor meer informatie over Locatienet kunt u contact opnemen met Sebastiaan Raaphorst, directeur van Locatienet. Telefoonnummer: 0344-636241