Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 augustus 2004


Apeldoorn

Mishandeling

Hoofdstraat

27 augustus rond 04.30 uur

De politie kreeg melding van een vechtpartij op het Caterplein. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige inwoner uit Apeldoorn aangifte deed van het feit dat hij een kopstoot had gekregen van een 21-jarige inwoner uit Landgraaf. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten. Aangezien het een militair betreft is de zaak voor verder onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.


Apeldoorn

Verkeerscontrole

27 augustus 's nachts

De politie heeft een verkeerscontrole gehouden op o.a. de Jachtlaan, Loolaan, Laan van Spitsbergen en Zwolseweg. In totaal 106 automobilisten ondergingen een blaasproef. Niemand had teveel gedronken. Wel werden nog twee bekeuringen uitgericht voor het niet dragen van de gordel en waren er 24 bekeuringen voor fietsers met ondeugdelijke verlichting.


Apeldoorn

Inbraak

Asselsestraat

27 augustus rond 01.56 uur

Bij een bedrijf aan de Asselsestraat werd ingebroken. Aan de achterzijde werd een ruit vernield. In het kantoor werd getracht een kluis te openen. Maar toen het luide alarm afging gingen de daders er vandoor. Er wordt niets vermist.


Apeldoorn

Poging inbraak

Sophiaplein

26 augustus rond 23.40 uur

De politie kreeg melding van een inbraakpoging in een woning. Ter plaatse zag de politie hoe een 38-jarige inwoner uit Apeldoorn vanachter de woning naar de straat kwam lopen. Uit getuigenverklaringen kon de politie herleiden dat de man tegen een deur van de woning had staan trappen, kennelijk met de bedoeling om de deur open te krijgen. De man is aangehouden voor verder onderzoek.


Apeldoorn

Inbraak woning

G. Hendrik Breitnerstraat

26 augustus tussen 08.30 en 19.30 uur.

Een 29-jarige bewoner deed aangifte van inbraak in de flatwoning op de 3e verdieping. Vermoedelijk zag men kans om de voordeur te openen. Er is nog niet precies bekend wat er is weggenomen.


Apeldoorn

Op de Sluisoordlaan en op de Anklaarseweg werd op 26 augustus met behulp van de lasergun een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 11 bestuurders bekeurd. De hoogs gemeten snelheid bedroeg 82 km/uur waar 50 is toegestaan.
Op de Loseweg werd met de radarauto een snelheidscontrole gehouden en daar werden 16 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 53 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan.


Apeldoorn

Zakkenrollen

Hoofdstraat

26 augustus rond 15.00 uur

Twee inwoners uit Arnhem en Beekbergen werden binnen 15 minuten na elkaar slachtoffer van zakkenrollers. De inwoner uit Eerbeek stopte ongeveer 80 euro aan geld los in z'n achterzak. Even later liepen twee nog onbekende jongens tegen hem aan. Kort daarop merkte hij dat het geld weg was. Van het andere slachtoffer werd de portemonnee gerold met 40 euro.


Apeldoorn

Winkeldief

Adelaarslaan

26 augustus rond 14.13 uur

In een winkel aan de Adelaarslaan had winkelpersoneel een 23-jarige inwoonster uit Rosmalen aangehouden. De vrouw had even daarvoor geprobeerd in de winkel een 7-tal MP3-spelers weg te nemen. Ze had daarvoor een speciaal geprepareerde tas bij zich. De vrouw werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Apeldoorn

Diefstal uit auto

Ratelaar

25 augustus tussen 17.00 en 26 augustus 08.00 uur
Een 34-jarige inwoner uit Amersfoort deed aangifte van inbraak in een auto, een Volkswagen Golf. Deze stond op de parkeerplaats langs de weg. Uit de auto werden diverse computeronderdelen gestolen. Een ruit werd ingeslagen om in de auto te komen.


Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 - 548 60 54


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --