De Unie


Delta Lloyd - CAO-onderhandelingsresultaat bereikt

27 augustus 2004 - Op dinsdag 24 augustus hebben Delta Lloyd en de vakorganisaties een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO. Deze CAO heeft een looptijd van 1 juni 2004 tot 1 juni 2005.

Wij hoeven u niet te vertellen dat dit zware onderhandelingen zijn geweest waarbij de eigen bijdrage in de pensioenen een overheersende rol heeft gespeeld. Delta Lloyd heeft van meet af aan laten weten dat er zonder eigen bijdrage geen CAO kon worden afgesloten en dat er zonder een structurele werknemersbijdrage in de pensioenen de komende jaren geen sprake kan van loonsverhogingen. Daarnaast dreigde uw werkgever de pensioenregeling sterk te versoberen.

Uitgangspunt van De Unie
Dit bovenstaande in acht nemende hebben wij besloten uw huid zo duur mogelijk te verkopen. Ons uitgangspunt is altijd geweest dat er geen sprake kan zijn van inkomensachteruitgang. Als u aan de ene kant iets zou moeten inleveren (de eigen bijdrage) dan moet dat aan de andere kant ruimschoots worden gecompenseerd (structurele loonsverhoging). Vandaar dat wij kunnen leven met een ingroeimodel van de eigen bijdrage per 1 februari 2005, aangezien daar een structurele loonsverhoging van 1,35% per dezelfde datum tegenover staat. Daarnaast is de zeggenschap van werknemers over pensioen vergroot en wordt de indexatie voortaan op de CAO tafel bepaald. Deze bepalingen zijn voor ons belangrijk, wij willen dat u straks kunt genieten van een goed pensioen en dat de huidige gepensioneerden er niet in inkomen op achteruit gaan.

Andere punten van het resultaat
Andere punten van het resultaat zijn onder andere een incidentele loonsverhoging van 1,25% in 2004, een verbeterde vergoeding van zakelijke kilometers en fiscaal vriendelijk behandelen van de vakbondscontributie. Alle afspraken kunt u lezen in de bijgevoegde bijlage die bij deze brief wordt meegestuurd. Mocht u inhoudelijke vragen hebben over de afspraken, dan kunt u contact opnemen met ondergetekende. Wij verzoeken u dit per e-mail te doen via bovenstaand e-mailadres.

Het maximaal haalbare
Wij zijn van mening dat dit onderhandelingsresultaat het maximaal haalbare is in deze onderhandelingen. Daarom leggen wij dit resultaat dan ook positief aan u voor en verzoeken u in te stemmen met het behaalde resultaat. Dit kunt u doen via het bijgevoegde stemformulier en wel voor
15 september a.s. Gezien het belang van deze stemming roepen wij iedereen op gebruik te maken van zijn stemrecht.

Daan Leeman,
Bestuurder

vrijdag, 27 augustus 2004