Gemeente Delfzijl

Persbericht

27-08-2004
Persverklaring van de gemeente Delfzijl en de Openbare Bibliotheek Delfzijl

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media over de subsidieaanvraag van de Openbare Bibliotheek van 16 februari 2004 is overleg gepleegd tussen de burgemeester, mw. Appel-de Waart en de directeur van de Openbare Bibliotheek Delfzijl, mw. Barelds.

In de berichtgeving over de subsidieaanvraag werd enerzijds door de burgemeester gesproken over een mail van de Openbare Bibliotheek terwijl door de directeur werd gesproken over een mail en ook een brief, die zij zou hebben overhandigd.

Gebleken is dat de Openbare Bibliotheek op 16 februari 2004 een mail heeft gestuurd aan een ambtenaar en dat vervolgens deze mail op 20 februari 2004 ook nog persoonlijk door de directeur aan de betreffende ambtenaar is overhandigd. Door de directeur is dit laatste een brief genoemd, terwijl de burgemeester sprak over een mail. Er is dus sprake van een misverstand. Het gaat bij de mail van 16 februari 2004 en bij de op 20 februari 2004 overhandigde mail, dan wel brief, over hetzelfde document, met dezelfde inhoud.