Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


27 augustus 2004


Zutphen

Diefstal Rode Rattenslang

Donker Curtiusstraat

Tussen 19 en 22 augustus 2004

Een 30-jarige inwoner uit Zutphen deed aangifte van diefstal van één van zijn twee rode rattenslangen. De slang is weggenomen uit een terrarium waarin zich beide slangen bevonden. Het terrarium, met daarin twee zogenaamde rode rattenslangen, stond achter in zijn tuin en was afgedekt met een houten deksel, waarop ter versteviging twee zware stenen lagen. Eén van de slangen (het mannetje genaamd Pepe) is uit het terrarium weggenomen. Volgens de eigenaar betreft het een rode slang, ongeveer 1.40 meter lang en 5 cm dik. Het dier is niet giftig. De eigenaar verzoekt bij aantreffen van de slang het dier niet te doden want hij is ongevaarlijk.


Zutphen

Diefstal uit auto

Gerritsenweg

23 augustus tussen 15.00 en 16.00 uur

Een 25-jarige eigenaar deed aangifte van inbraak in de auto, een witte Seat Inco. Uit de auto werd een radio-cdspeler weggenomen.


Uit een auto aan de Nieuwstadskerksteeg werden op 26 augustus enkele goederen weggenomen ,waaronder een rijbewijs en kentekenbewijs. Hier deed een 34-jarige inwoner uit Zutphen aangifte.


Twello

Bij een snelheidscontrole met behulp van de lasergun op 26 augustus op de Voordersteeg werden 9 automobilisten bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 93 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Twee automobilisten overschreden de snelheid met meer dan 30 km/uur.


Twello

Inbraak auto

Van Limburg Stirumstraat

25 op 26 augustus

Een 51-jarige eigenaar deed aangifte van inbraak in de auto. Een portier werd opengebroken. Uit de auto werd een radio-cdspeler ontvreemd. De auto, een rode VW Golf stond op de oprit van de woning.


Zuthpen

Vechtpartij

Brucknerstraat

De politie kreeg melding van een vechtpartij in de Brucknerstraat in Zutphen. Ter plaatse troffen agenten een 30-jarige inwoner uit Zuthen aan. Hij had een bebloed gezicht, vermoedelijk door een gescheurde bovenlip. De politie trof zodanig veel bloed aan op straat, dat agenten op onderzoek uitgingen in het ziekenhuis. Daar troffen ze een 33-jarige inwoner uit Zuthpen aan. De man had snijwonden in het gezicht. Beiden mannen beschuldigden elkaar van het toebrengen van het letsel. Na behandeling in het ziekenhuis werden beiden aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt te toedracht van de vechtpartij.


Laren

Inbraak sportkantine

Holterweg

27 augustus rond 01.30 uur.

De politie kreeg melding van een inbraak in een sportkantine. Ter plaatse bleek dat twee ruiten met behulp van twee parasolvoeten en een grote bloempot waren ingegooid. Uit de kantine werd een koffiezetapparaat ontvreemd. Met behulp van een barkruk werd getracht een lade te forceren. Dat lukte niet, maar door deze wijze van inbreken is de schade aanzienlijk.


Einde persbericht

Brandt Keegstra

055 - 548 60 54


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58



---- --