Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Voeding is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

27-08-2004

CSM zet snoepdivisie in de etalage

Voedingsconcern CSM zet de hele snoepdivisie in de etalage. De voorgenomen verkoop raakt in Nederland zon vierhonderd werknemers, bij de vestigingen in Sneek, Roosendaal en Oosterhout.

CNV-bestuurder Harm Roeten heeft op zichzelf niet zoveel problemen met de verkoopplannen. Waar het mij vooral om gaat, is dat de snoepdivisie in handen komt van een bedrijf dat het als zijn core-business ziet. CSM wil kennelijk niet meer in investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten. Als een ander bedrijf dat wel wil, is dat alleen maar goed voor de werkgelegenheid. Ik hoop dus dat de divisie in goede handen komt.

De grootste vestiging van de snoepdivisie zit in Sneek, waar de merken King, Redband stophoest en Sportlife worden gemaakt. De locatie telt 180 werknemers. De andere vestigingen zitten in Roosendaal (Venco, circa honderd werknemers) en Oosterhout (hoofdkantoor, circa 110 werknemers).

De CNV-bestuurder ergert zich overigens aan de term winstwaarschuwing, die CSM vandaag heeft gegeven. Kabinet, werkgevers, iedereen doet tegenwoordig alsof het allemaal zo slecht gaat in dit land. Ze drammen erop dat er allerlei harde ingrepen nodig zijn in de arbeidsvoorwaarden en de sociale zekerheid. Dit is ook weer zoiets. Hoezo winstwaarschuwing!? Er is in het eerste half jaar nog altijd 45 miljoen euro winst gemaakt. Waar heb je het over, denk ik dan?

Nadere inlichtingen:

Harm Roeten, vakgroepbestuurder CNV Voeding
0512 - 58 34 70
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030 - 6 348 244