FNV BOUW

FNV Bouw opent weerstandskas voor acties

De bondsraad van FNV Bouw heeft besloten de weerstandskas te openen om acties te financieren om de plannen van het kabinet op het gebied van prepensioen, levensloop, WAO en WW te beïnvloeden. Ook heeft de bondsraad toestemming gegeven voor financiering van acties en werkstakingen als ontwikkelingen rond de Bouw, Uta, en Meubel-CAO dat nodig maken.

De komende periode organiseert FNV Bouw op verschillende plaatsen in het land protestbijeenkomsten in het kader van de campagne 'Nederland verdient beter!'De werknemers in de bouw- en houtsector worden geïnformeerd over de plannen van het kabinet. Het sociale stelsel wordt in rap tempo afgebroken door het kabinet. De protestbijeenkomsten in de maand september worden ook aangegrepen om leden op te roepen voor de grote manifestatie op 2 oktober. De drie vakcentrales FNV, CNV en MHP vragen de leden om op 2 oktober op het Museumplein in Amsterdam hun stem te laten horen tegen de voorgenomen plannen van het kabinet.

Het openen van de weerstandskas maakt het mogelijk om in het hele land voor werknemers in de bouw- en houtsector bijeenkomsten en manifestaties te houden.

De onderhandelingen voor drie nieuwe cao's liggen stil: in de Bouw-, UTA- en de Meubel-CAO.
Voor de onderhandelingen geldt dat werkgevers bovenop de afbraakplannen in de sociale zekerheid van het kabinet verdere verslechteringen in petto hebben voor hun werknemers. FNV Bouw realiseert zich dat het economische klimaat in Nederland nu minder gunstig is dan een aantal jaar geleden en zeker niet uitnodigt tot verregaande eisen. Daarom heeft FNV Bouw zich flexibel opgesteld en denken de onderhandelingsdelegaties mee om voor beide partijen te komen tot een gunstig afsprakenpakket.
Maar de werkgeversorganisaties stellen zich juist nu star op en het lijkt erop dat zij de werknemers nog verder in de put willen werpen.

FNV Bouw sluit daarom acties rondom deze CAO's niet uit en de bondsraad heeft nu unaniem fiat gegeven om acties en werkstakingen financieel mogelijk te maken.

Voor de redactie,