Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

POEZIE OP POOTJES

De R.G. Ruijs Stichting organiseert komende winter het unieke poëzie-evenement Poëzie Op Pootjes.

Het leven in een stad als Den Haag geeft iedere inwoner van de stad een bepaald gevoel. Sommigen zullen zich hier thuis voelen, anderen zullen op de stad foeteren, weer anderen koppelen hun gevoel aan een bepaalde situatie of gebeurtenis. En zo heeft iedereen wel een persoonlijke beleving van de stad Den Haag. Met het stadsevenement OEPoëzie op Pootjes¹ wil organisator de R.G. Ruijs Stichting dát persoonlijke gevoel, die persoonlijke beleving van het wonen in Den Haag, in poëzie samenvatten. Den Haag staat dus centraal, maar niet zozeer de stad alswel dat wat de bewoners van Den Haag zelf voelen over hun leven in de stad.

De R.G. Ruijs Stichting roept daarom alle Hagenaars op om de pen te pakken en zijn of haar beleving van Den Haag in poëzie om te zetten. Wie voor 15 november aanstaande een gedicht instuurt (zie postbus- en emailadres onderaan) maakt kans om uitgenodigd te worden voor een aantal speciale workshops, waarin zowel de gedichten als de voordracht ervan onder leiding van een aantal professionele dichters worden aangescherpt.

Alle gedichten maken kans op publicatie in de Haagsche Courant, op uitzending op Radio West, op publicatie op posterformaat tijdens een expositie in de Centrale Bibliotheek (vanaf 27 januari), op opname in een speciaal te verschijnen bundel, en/of op een presentatie tijdens het afsluitende poëzie-festival in Zwembad-Theater De Regentes op vrijdag 18 februari 2005.

Poëzie op Pootjes is geen wedstrijd. We zijn niet op zoek naar het beste gedicht; we zijn op zoek naar het Haagse gevoel. En naar nieuw talent. Talentontwikkeling is de belangrijkste doelstelling van de R.G. Ruijs Stichting. Met Poëzie op Pootjes hoopt de Stichting dan ook veel nieuw schrijftalent op het spoor te komen, waarmee samen aan een toekomstige carrière kan worden gebouwd.

Tijdens de komende Uitmarkt op 5 september 2004 wordt in de Centrale Bibliotheek aan het Spui het startschot gegeven van Poëzie Op Pootjes (maar inzenden kan nu al). Vanaf 13.00 uur zal dichter Harry Zevenbergen ter plekke proberen mensen te inspireren tot het schrijven van een gedicht. Ook de organisatoren (Robert-Jan Rueb en Gerard van den IJssel) zullen hierbij aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven over Poëzie op Pootjes.

Voor meer informatie: http://www.stichtingruijs.nl