persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 27-08-2004 - .

LOKAALVREDEBREUK

's-Hertogenbosch -
Vrijdagmorgen is in het ziekenhuis aan de Hervensebaan in 's-Hertogenbosch een 27 jarige man uit Klazinaveen aangehouden. Hij weigerde de EHBO afdeling van het ziekenhuis te verlaten. Ook toen de politie arriveerde weigerde hij na diverse vorderingen te vertrekken. Hij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

OPENBARE DRONKENSCHAP

's-Hertogenbosch

- Donderdag middag is op het Herman Moerkerkplein in 's-Hertogenbosch een in kennelijk staat van dronkenschap verkerende 26 jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij was vervelend, kon niet meer op zijn benen staan en viel herhaaldelijk mensen lastig. Hij is ingesloten en na het uitslapen van zijn roes met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

WINKELDIEVEGGES

's-Hertogenbosch

- Donderdagavond zijn na een winkeldiefstal in een warenhuis in de Bossche binnenstad twee vrouwen van 21 en 19 uit Best en Veldhoven aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van diefstal van twee shirts. Bij de diefstal werden de veiligheidslabels ondeskundig verwijderd waardoor de schade aan de kledingstukken 72 euro bedroeg. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

POGING INBRAAK AUTO

's-Hertogenbosch

- Dankzij de oplettendheid van een getuige kon de politie in de nacht van donderdag op vrijdag twee jongens uit 's-Hertogenbosch van 18 en 11 jaar aanhouden op verdenking van een poging tot inbraak in een personenauto. De getuige had het tweetal, dat met een rode scooter was, gezien op de Zesde Buitenpepers en vermoedde dat zij het op geparkeerde auto's hadden voorzien. De politie trof het duo inderdaad in de omgeving aan. Zij waren in het bezit van een schroevendraaier en een slotentrekker. Van een geparkeerde personenauto bleek het portierslot te zijn beschadigd. De minderjarige is onmiddellijk overgedragen aan zijn ouders. De oudste is ingesloten.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Rosmalen

- In de nacht van donderdag op vrijdag is van een 42 jarige automobiliste uit Vlijmen het rijbewijs ingevorderd. Zij werd op de Rijksweg A2 onder Rosmalen aangehouden omdat zij behoorlijk in het glaasje had gekeken. De uitslag van de blaastest vereiste invordering van haar rijbewijs.

BROMFIETSER GEWOND

's-Hertogenbosch - Donderdagmiddag is een 34 jaruge bromfietser op de kruising van de Rompertsebaan met de Frans Fransenstraat in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch gewond geraakt. De man reed met, volgens getuigen, te hoge snelheid over de Rompertsebaan in de richting van de Klokkenlaan. Hij haalde twee voor hem rijdende personenauto in maar passeerde daarbij ook de middengeleiding aan de linkerzijde. De bromfietser reed zodoende op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer en botste op de kruising tegen een personenauto, bestuurd door een 19 jarige Bosschenaar, die van de Rompersbaan de Frans Fransenstraat in reed. De bromfiets is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

ONDER INVLOED

Esch -
In de nacht van donderdag op vrijdag is proces-verbaal opgemaakt tegen een 39 jarige automobilist uit Esch proces-verbaal opgemaakt. Hij reed onder invloed van alcoholhoudende drank over de Langvelden in zijn woonplaats. De man is een rijverbod opgelegd voor de duur van 4 uur.

AUTOBRAND

Sint Michielsgestel - In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Sint Michielsstraat in Sint Michielsgestel een personenauto door brand vernield. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Getuigen hadden namelijk gezien dat er een gat in een van de voorportierruiten zat.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Uden

- Een 57 jarige man uit Mill is op 26 augustus 2004 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen twv 23 uit een winkel aan de Botermarkt te Uden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Volkel - Tegen een 40 jarige automobilist uit Sieradz is op 26 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 22.00 uur op de Wilgenstraat te Volkel.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Tegen een 27 jarige automobilist uit Uden is op 27 augustus 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 01.15 uur op de Leo van der Weijdenstraat te Veghel. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

AANRIJDING LETSEL

Nuland

- Bij een aanrijding op de N59 te Nuland op 26 augustus 2004 omstreeks 16.40 uur zijn een 34 jarige vrouw en 11 jarige jongen uit Oss voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Een 33 jarige automobilist uit Meisdorf, waar de slachtoffers bij in de auto zaten, botste achter op de auto van een 55 jarige automobilist uit Nuland.

AUTOBRAND

Oss

- Op de oprit van een woning aan de Paganinistraat te Oss is op 27 augustus 2004 omstreeks 03.50 uur een personenauto uitgebrand. Ook de carport liep schade op. De brand is vermoedelijk aangestoken.

DIEFSTAL AUTO

Cuijk - Vanaf de Deken van den Ackerhof te Cuijk is op 26 augustus 2004 een blauwe VW Transporter, kenteken VV-94-FS ontvreemd.