Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


17 augustus 2004


Jaco van der Veen nieuwe wijkagent voor Laren - Harfsen - Epse en omgeving.


Een nieuw gezicht in Laren, Harfsen, Epse en omgeving, de nieuwe wijkagent Jaco van der Veen. Na zijn politieopleiding is de nu 37-jarige politieagent al weer jaren werkzaam in het Oosten. In Zutphen heeft hij als motoragent de verkeersproblematiek behandeld en als hondengeleider heeft hij mede door zijn hond menig opstootje in het weekend weten te sussen. Hij was lid van de mobiele eenheid en praktijk-coach voor jonge agenten. Het wijkagentschap heeft hij in Zutphen geleerd als vervanger van één van de wijkagenten.


En dan nu naar, noem het gemakshalve het buitengebied van Lochem en Gorssel.
Van der Veen werkt vanuit het politiebureau Lochem en gaat ook bezoektijden in het politiebureau in Gorssel realiseren.


Natuurlijk heeft hij niet altijd dienst, maar u kunt hem bereiken (of een boodschap achterlaten) via het teamsecretariaat van de politie Lochem/Gorssel via 0900-8844.


Wat zie ik als taak voor de wijkagent:


"Een aanspreekpunt voor de bevolking van de genoemde wijken om samen met de bevolking (bewoners) zorg te dragen voor een samenleving waarin een ieder zich op zijn/haar eigen wijze veilig kan bewegen. Tevens wil ik een aanspreekpunt zijn voor de verschillende bedrijfstakken, overheden, instellingen en recreatieondernemers.


Als wijkagent vorm ik een schakel tussen genoemde instellingen/overheden en het overige politiepersoneel van het team Lochem/Gorssel. Mensen in mijn wijk, maar ook de bedrijven moeten de afbakening en verantwoordelijkheid weer leren kennen. Wat is een taak voor de politie is en wat kunnen mensen zelf oplossen, of welke instanties kunnen zij benaderen voor bepaalde problemen/onduidelijkheden


De taak van mij zal vaak een bemiddelende zijn (preventief optreden) maar zo nu en dan een bekeuring uitschrijven (repressief optreden) behoort ook tot mijn taak.


Ik zie het als een belangrijke taak om mensen bewust te maken van veranderingen in de maatschappij en dat wij daar allemaal een bijdrage in kunnen en moeten leveren".


Naast Jaco van der Veen is in Eefde en Gorssel de wijkagent Theo Linthorst werkzaam.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 52

---- --