Ingezonden persbericht


Rotterdam Basketbal contracteert Battle en Siljade

ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal heeft de selectie voor het seizoen 2004-2005 versterkt met Khayri Battle en Ramon Siljade. De Amerikaanse forward tekende in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen een contract voor een seizoen. Siljade plaatste zijn handtekening onder een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor een derde.

De 23-jarige Battle droeg vorig seizoen het shirt van de universiteit van William Patterson in New Jersey, een divisie III-school. De 1.90 lange forward werd door coach Erik Braal gescout tijdens een summercamp in Chicago. In zijn laatste jaar scoorde de Amerikaan per wedstrijd een gemiddelde van veertien punten, zeven rebounds en twee assists.

De 21-jarige Siljade is afkomstig van de Hoofddorpse promotiedivisieclub Challangers uit Hoofddorp. De 1.99 meter lange forward werd geschoold bij Den Helder, waar hij tot en met de junioren speelde. Op de 3-positie is de inwoner van Oostzaan de vervanger van de naar Den Bosch vertrokken Sjors Besseling.

Siljade en Battle zijn na international Vincent Krieger de tweede en derde aankoop van de nummer negen van het seizoen 2003-2004. Rotterdam Basketbal heeft inmiddels alle plaatsen in het team dubbel bezet, behalve op de centerpositie. Daar moeten in de komende weken nog twee spelers voor worden aangetrokken.
---