Politie Zaanstreek-waterland


14:39 26-AUG-04
loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Winkeldieven betrapt

Medewerkers van een winkel aan de Symon Spierweg hebben donderdagmiddag twee vermoedelijke winkeldieven overgedragen aan de politie. Het duo werd in de kraag gegrepen toen zij met een aantal goederen de kassa passeerden zonder af te rekenen. De verdachte, een 22-jarige Zaandammer en een 16-jarige Amsterdammer, werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De jongste werd daarna overgedragen aan zijn ouders. Zijn zaak zal verder worden afgehandeld door bureau HALT.

16:20 26-AUG-04
loc.: PURMEREND, FLEVOSTRAAT/ KOOGSINGEL
Fietser gewond na botsing
Na een botsing met een auto is een 22-jarige fietser uit Purmerend met letsel aan knie en rug overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. De aanrijding gebeurde toen het slachtoffer op de oversteekplaats voor fietsers geen voorrang kreeg van een 68-jarige plaatsgenoot.

20:34 26-AUG-04
loc.: ZAANDAM, EENDRACHTSTRAAT

Drie illegalen aangetroffen

De politie heeft in een woning aan de Eendrachtstraat drie personen aangetroffen die illegaal in Nederland verblijven. Het gaat om twee mannen van 28 en 41 jaar en een 36-jarige vrouw. De drie werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

03:18 27-AUG-04
loc.: ZAANDAM, SPORTLAAN

Kantine volledig uitgebrand

Een kantine op het sportpark Hoornseveld aan de Sportlaan is in de nacht van donderdag op vrijdag volledig uitgebrand. De brand werd door politiemensen ontdekt na telefoontjes van verontruste bewoners van de Fluitekruidweg. Zij roken een sterke brandlucht, maar konden er niet achter komen waar de geur vandaan kwam. De politie ging op onderzoek uit en trof de brandende kantine aan. De brandweer had de uitslaande brand rond 04.00 uur onder controle. Het houten gebouw was niet meer in gebruik omdat men een nieuw pand in gebruik had genomen. Enkele ruiten van een naastgelegen gebouw werden door de brand vernield. Het uit voorzorg ter plaatse gekomen ambulancepersoneel hoefde niet in actie te komen, bij de brand raakte niemand gewond.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-270804


01:29 27-AUG-04
PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT
Met drank op achter het stuur
In de nacht van donderdag op vrijdag hebben agenten een 48-jarige man uit Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur. De alcomobilist kan rekenen op een boete van minimaal 300 euro. Tijdens de controle werden nog zeven bestuurders gecontroleerd die allen (vrijwel) nuchter bleken.

04:13 27-AUG-04
ZAANDIJK, LAGEDIJK
Twee keer zoveel drank op als toegestaan
Op de Lagedijk in Zaandijk werd vrijdagochtend vroeg een 29-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man had de limiet twee keer overschreden en kreeg een proces-verbaal en mocht vier uur lang niet rijden. De drankrijder kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro.

11:30 26-AUG-04
PURMEREND, A7
ASSENDELFT, NOORDERVEENWEG
Radardetectoren in beslag genomen
Tijdens een surveillance hebben agenten van het verkeershandhavingsteam dondermiddag twee radardetectoren aangetroffen. De verklikkers werden opgespoord met behulp van de in de politieauto aanwezige radardetector-detector. Een 33-jarige bestuurder uit Heerhugowaard en een 41-jarige man uit Assendelft kregen een boete van 250 euro. Omdat de onder de motorkap bevestigde sensor niet ter plekke verwijderd kon worden, werd het kentekenbewijs ingenomen. De bestuurders hebben vier weken de tijd om het apparaatje te demonteren en op het politiebureau in te leveren.

09:00-11:00 26-AUG-04
MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
44 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N244 in de Middenbeemster werd donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Eén bestuurder reed 144 km per uur bij een toegestane snelheid van 100 km per uur. Het overgrote deel van alle weggebruikers hield zich keurig aan de snelheid. Slechts een vijftal automobilisten reed te hard terwijl bijna 1800 bestuurders de radarauto passeerden.

19:30-22:00 26-AUG-04
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
55 km per uur te hard
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben donderdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Koog aan de Zaan en Zaandam. Er werden hoge snelheden gemeten van meer dan 115 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 125 km per uur. In Zaandam reed slechts één op de vijftig bestuurders te hard terwijl in Koog aan de Zaan één op de tien bestuurders zich niet aan de snelheid hield.

---- --