Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving vrijdag 27 augustus

Alkmaar 27-08-2004 - 16.00 uur

Snorfietser gewond

Alkmaar, donderdag 26 augustus 2004.

Donderdagmiddag even voor 15.00 uur is een 72-jarige snorfietser uit Alkmaar gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur uit Gouda reed over de Korte Vondelstraat in Alkmaar vanuit de richting Wolfpad. Bij het kruispunt met de Schelphoek sloeg hij rechtsaf. Op dat moment werd hij rechts ingehaald door de snorfietser waardoor de aanrijding ontstond. De snorfietser is met beenletsel naar het MCA in Alkmaar afgevoerd.

Zwarte tas spoorloos

Alkmaar, 27 augustus 2004.

Een man uit Alkmaar-Noord heeft zich bij het politiebureau in de Mare gemeld. Zijn (grote) zwarte boodschappentas was onderweg in de Daalmeer van zijn fiets gevallen. In de tas zitten voor hem persoonlijk waarvolle spullen, waardoor de man ernstig gedupeerd is. De politie verzoekt degene, die de tas gevonden heeft te bellen met de politie (0900) 8844 en zijn/haar adres bekend te maken. Zodat de eigenaar zijn spullen terug kan krijgen.

Bromfietser bekeurd

Heerhugowaard, donderdag 26 augustus 2004.

Donderdagmiddag even na 17.00 uur is een 21-jarige bromfietser uit Heerhugowaard bekeurd op de Zuidtangent in Heerhugowaard. Hij reed daar zonder helm, zonder bromfietscertificaat en onverzekerd.

Turkse verkoopmethode

Schermerhorn, 27 augustus 2004.

Een 74 jarige man uit Schermerhorn heeft afgelopen dinsdag rond het middaguur bezoek gekregen van twee Turkse mannen, die met een Duits accent spraken. Zij hadden een paar uur eerder hun bezoek telefonisch aangekondigd. In dat gesprek confronteerden zij de man met het feit dat hij 7 jaar eerder een kleed in Turkije had gekocht. Bij deze aankoop was zijn adres geregistreerd.

De man heeft de twee bezoekers die kleden te koop aanboden niet binnen gelaten. Zij zijn na een gesprek door het gesloten keukenraam verdwenen per zwarte/antraciete personenauto, mogelijk van Japanse makelij.

De politie wil mensen wijzen op dit nieuwe fenomeen en verzoekt ieder die met soortgelijke praktijken worden geconfronteerd zich te melden bij de politie (0900) 8844.

Het signalement luidt: twee personen, zouden vader en zoon kunnen zijn. De oudste is ongeveer 45 jaar, 1.72 m lang, breed gedrongen postuur, zwart ietwat plakkerig haar. Hij droeg een zeer verzorgd chic beige maatpak.. De jongere man is iets langer (1.75m) en slanker.

Auto gestolen

Alkmaar, vrijdag 27 augustus 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag is er een auto gestolen vanaf de Geulstraat in Alkmaar. Het betreft een zwarte Opel Kadett met het kenteken YG-48-JN.