Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving vrijdag 27 augustus

Hoorn 27-08-2004 - 16.00 uur

Auto botst tegen bus

Wognum, vrijdag 27 augustus 2004.

Vrijdagochtend omstreeks 7.00 uur is een 53-jarige automobilist uit Wognum gewond geraakt nadat hij tegen een bus van Connexxion was gereden op de Hoornseweg in Wognum. De automobilist reed over de Hoornseweg vanuit de richting Zwaagdijk. Hierbij reed hij teveel aan de linkerkant waardoor de buschauffeur, die uit tegenovergestelde richting kwam, hem niet meer kon ontwijken. Het gevolg was een botsing met de linkervoorzijde van beide voertuigen. De automobilist is met diverse verwondingen naar het Westfries Gasthuis overgebracht. De automobilist heeft vermoedelijk met alcohol achter het stuur gezeten. Er is bloed bij hem afgenomen dat onderzocht wordt op alcohol.

Vrachtauto op zn kant

Andijk, vrijdag 27 augustus 2004.

Vrijdagochtend even voor 10.30 uur is een vrachtwagen op zn zijkant gevallen langs de Veenakkers in Andijk. De vrachtwagenchauffeur, een 22-jarige man uit Enkhuizen, reed over de Veenakkers vanuit de richting van de Driehuizen. Van de andere kant kwam een automobilist en bij het passeren van elkaar belandde de vrachtwagen in de berm waarbij hij de macht over het stuur verloor en de vrachtwagen op zn kant belandde. De chauffeur is met de schrik vrijgekomen.

Alcoholcontrole (1)

Andijk, donderdag 26 augustus 2004.

Donderdagavond is er een alcoholcontrole geweest op diverse locaties in Andijk. Hierbij zijn 247 personen gecontroleerd waarvan niemand teveel had gedronken. Verder zijn er diverse automobilisten bekeurd: dertien voor te hard rijden (hoogste snelheid 74 kilometer per uur bij een maximum van 50). Tevens zijn vier personen bekeurd wegens het rijden zonder autogordel.

Alcoholcontrole (2)

Grootebroek/Hem, vrijdag 27 augustus 2004.

In de nacht van donderdag op vrijdag is er een alcoholcontrole geweest langs de Stede Broecweg in Grootebroek en de Houterweg in Hem waarbij twintig automobilisten gecontroleerd zijn. Geen van hen had teveel gedronken.

Verkeerscontroles

Medemblik, vrijdag 27 augustus 2004.

Vrijdagochtend zijn twee automobilisten bekeurd bij een snelheidscontrole langs de Markerwaardweg in Medemblik. De hoogste snelheid was 125 kilometer per uur bij een maximum van 80 kilometer per uur. Er waren zestig automobilisten gecontroleerd en de controle was van 8.00 uur tot 8.30 uur.

Enkhuizen, vrijdag 27 augustus 2004.

Langs de Gerard Brandtweg zijn vrijdagochtend tussen 9.00 uur en 11.30 uur elf bestuurders bekeurd bij een verkeerscontrole, waaronder zes voor het rijden zonder autogordel.