2e persbericht van vrijdag 27 augustus

Eindhoven 27-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na poging diefstal fiets

Op de Kerkstraat is vrijdag rond 4.40 uur een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen zagen dat de verdachte een slot van een fiets, die in een fietsenstalling aan de Kerkstraat stond, probeerde open te breken. Zij waarschuwden de politie die de man vervolgens in de kraag kon grijpen. De man is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw aangehouden

In het centrum van Eindhoven is vrijdag rond 9.00 uur een 23-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De verdachte zou relatieproblemen hebben met een 40-jarige Eindhovenaar die in de straat woont waar de vrouw werd aangehouden. Het slachtoffer zou door de auto van de vrouw een stukje zijn meegesleurd. Hij had verwondingen aan handen en voeten. De vrouw bleek gedronken te hebben. Bij haar werd een promillage van ruim 0,70 gemeten. Verder onderzoek wees uit dat ze geen geldig rijbewijs had. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Aanhouding na huiselijk geweld

In zijn woning in het centrum van Helmond is vrijdag rond 6.35 uur een 48-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn 40-jarige vrouw. De vrouw liep enkele krassen en bloeduitstortingen op. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Helmond: Vrouw gewond na aanrijding

Een 34-jarige Helmondse is vrijdagrond 11.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Dierdonklaan en De Kromme Geer. De vrouw reed met haar snorfiets op het fietspad naast de Dierdonklaan . Ze verleende geen voorrang aan een van rechts komende auto bestuurd dor een 75-jarige Helmonder. De vrouw is met nog onbekend letsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Maarheeze: Notebook weg na inbraak

Donderdagavond rond 22.45 uur is ingebroken bij een bedrijf aan Den Engelsman in Maarheeze. Een rolluik werd kapot gebroken en een ruit vernield. De dieven namen een notebook, een digitale camera en een aktetas mee. De aktetas en de inhoud werd later die avond verspreid op de A2 teruggevonden.

Maarheeze: Verwarde man zorgt voor problemen bij tankstation

Een verwarde man van 20 afkomstig uit Weert heeft vrijdagmorgen rond
5.00 uur voor de nodige problemen gezorgd bij een tankstation aan de A2 in Maarheeze. De man was met een fiets via de A2 bij het tankstation gekomen. Binnen in de winkel bedreigde hij klanten, pakte broodjes en drank weg en begon zich daarna uit te kleden. Toen hij klanten bedreigde en door bleef gaan met stelen werd hij door enkele mannen vastgepakt en in een hok van het station geduwd. De deur werd gesloten en de komst van de politie afgewacht. De man vernielde binnen in het hok gereedschap dat daar stond en ook de deur werd ontwricht. Politieagenten moesten peperspray gebruiken om de man te kunnen aanhouden. De man is in afwachting van de hulpverlening ingesloten op het politiebureau.

Valkenswaard: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Willibrorduslaan is in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Een ruit aan de rechterkant van de winkel werd ingeslagen en uit het pand werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Parallelweg is tussen donderdag 18.00 uur en vrijdag 8.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand te vernielen. Weggenomen werden een computer en een beeldscherm.

Vessem: Insluiper steelt laptop

Donderdagnamiddag heeft een insluiper kans gezien ongemerkt een bedrijf aan het Heike in Vessem binnen te komen. De dief heeft een laptop meegenomen