Ingezonden persbericht


Microsoft Operations Manager 2005 en MOM 2005 Workgroup Edition vrijgegeven voor productie

Nieuwe versies vormen belangrijke mijlpaal in Dynamic Systems Initiatief

Schiphol-Rijk, 27 augustus 2004 - Het beheer van gedistribueerde automatiseringsomgevingen vraagt om nieuwe hulpmiddelen en rapportagetools die IT-beheerders helpen bij het realiseren van een maximale efficiency. De complexiteit die een dergelijke omgeving met zich meebrengt, zorgt voor geheel nieuwe uitdagingen en beheervraagstukken. Om ervoor te zorgen dat organisaties optimale rendabiliteit kunnen realiseren uit hun investeringen heeft Microsoft Operations Manager 2005 ontwikkeld. Deze nieuwe editie is, samen met een speciale Workgroup Edition, nu vrijgegeven voor productie (RTM). Dit product is tevens een nadere invulling van Microsofts Dynamic Systems Initiatief-visie, dat beoogt het ontwerpen, implementeren en beheren van gedistribueerde systemen te automatiseren en te vereenvoudigen.

Microsoft Operations Manager (MOM) 2005 en MOM 2005 Workgroup Edition helpen klanten om de beschikbaarheid en prestaties van hun serverinfrastructuur te bewaken. Met MOM kunnen IT afdelingen proactief reageren op problemen voordat deze door eindgebruikers worden ervaren. Uitgebreide rapportages geven inzicht in de kwaliteit van geboden diensten en helpen IT organisaties om oorzaken van problemen te traceren voor het optimaliseren van Service Levels.

MOM 2005 is eenvoudiger te installeren en te implementeren, dankzij speciale wizards en een groot aantal geautomatiseerde taken. Diverse Management Packs bieden alle benodigde operationele informatie en rapporten over de status van Microsoft server producten en applicaties. MOM 2005 levert standaard een zeer groot aantal rapportages door een hechte integratie met SQL Server Reporting Services. SQL Server Reporting Services biedt optimale flexibiliteit voor op het web gebaseerde maatwerk rapportages en vereist geen extra licentie. Er zijn ook Management Packs beschikbaar van partners, voor beheer van niet-Microsoft omgevingen, zoals voor Citrix, AS400, Unix en Cisco. Daarnaast is het mogelijk om MOM te integreren met managementoplossingen van derden, waaronder Tivoli, CA Unicenter, HP OpenView, Network Node Manager, Micromuse, Remedy en Peregrine.

De nieuwe versie van MOM biedt verder uitgebreide beveiligingsmogelijheden, waaronder het wederzijds autoriseren van servers en management agents, hetgeen organisaties beschermt tegen misbruik van het beheersysteem.

MOM 2005 Workgroup Edition
Speciaal voor middelgrote organisaties met maximaal 10 systemen heeft Microsoft MOM 2005 Workgroup Edition ontwikkeld. Dankzij de aantrekkelijke prijsstelling van deze versie en de mogelijkheid om te upgraden naar de volledige versie van MOM 2005, is dit voor middelgrote organisaties een uitstekende manier om te profiteren van de voordelen die MOM 2005 biedt. De eenvoudige installatie- en configuratie van MOM 2005 Workgroup Edition betekent dat klanten al binnen enkele uren operationeel zijn.

Meer informatie over MOM is te vinden op www.microsoft.com/mom/.

Prijzen en licenties
Het licentiemodel van MOM 2005 is vereenvoudigd, zodat het consistent is met vergelijkbare producten, zoals Systems Management Server 2004. Klanten kunnen een licentie aanschaffen voor hun centrale server en een Operations Management License (OML) voor ieder door MOM 2005 beheerd systeem. De geschatte retailprijzen voor MOM 2005 en MOM 2005 Workgroup Edition zijn:

* MOM 2005 Server License: US $720
* MOM 2005 OML 5-pack: US $2.689
* MOM 2005 Workgroup Edition (voor het beheer van maximaal 10 systemen): US $499

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een vooraanstaand leverancier op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.