Politie Zeeland


O-8575-2004 Motorrijder moet rijbewijs inleveren

Tijdens surveillance van de videoauto is donderdagavond het rijbewijs ingenomen van een 38-jarige motorrijder uit Krabbendijke.
Op de Stationsweg te Kruiningen, langs het station, reed de man met een snelheid van 122 km i.p.v. 50 km. Op de Oude Rijksweg werden snelheden gemeten van respectievelijk 179 km en 156 km. De motorrijder kreeg een stopteken waarna ter plaatse werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.


W-8576-2004 Bromfietser aangereden

Op de kruising Torenweg/Spinhuisweg in Middelburg is donderdag rond 21.45 uur een 38-jarige bromfietser uit Middelburg aangereden door een personenauto.
De bromfietser reed over het fietspad langs de Torenweg toen hij geen voorrang kreeg van een personenauto, bestuurd door een 23-jarige Vlissingse, die vanaf de Spinhuisweg de Torenweg wilde oprijden. De bromfietser is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De automobiliste verklaarde dat zij de bromfietser niet had gezien omdat hij zonder licht reed, de bromfietser verklaarde dat zijn verlichting wel brandde.


Z-8577-2004 Rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed

Van een 33-jarige automobilist uit Terneuzen is in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingenomen wegens rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen dat de man op de Buitenhaven in Terneuzen met zijn auto uit de bocht vloog en na diverse malen terugsturen zijn auto weer op de weg kreeg. Hierop kreeg de bestuurder een stopteken. Omdat het vermoeden bestond dat de man had gedronken, moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. De man ontving tevens een dagvaarding.


Z-8578-2004 Wildkampeerders

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn tijdens surveillance vijf bekeuringen uitgeschreven voor illegale recreatie.
Drie daarvan werden uitgedeeld op de parkeerplaats Spuikom in Hoofdplaat. De andere twee stonden op de Zeeweg in Nieuwvliet en de Vlamingpolderweg in Cadzand. Ieder kreeg een boete van 95 euro.


W-8579-2004 Woningbrand

In de Meanderlaan te Middelburg is vrijdag rond 00.20 uur brand ontstaan in een woning.
De bewoner kon op tijd de woning verlaten. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de woning nagenoeg geheel uitbrandde. Een buurtbewoonster werd i.v.m. hartklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De omliggende woningen liepen, voor zover na te gaan, geen schade op. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk.