Politie Friesland

Politieberichten van 26/08 (13.00 uur) t/m 27/08 (07.00 uur)

Fryslân 27-08-2004 - Voor meer informatie en vragen over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Terwispel: aanrijding met letsel
Donderdag rond 11.10 uur vond op de Rijksweg A7 West een aanrijding plaats. Een 28-jarige automobiliste uit Lippenhuizen reed in de richting van Heerenveen en wilde de afslag Gorredijk nemen. Door onverklaarbare oorzaak verloor de vrouw de macht over het stuur. Ze schoot voor een vrachtwagen langs die op dat moment links van haar reed en botste tegen de vangrail in de middenberm en kwam daar tot stilstand. De bestuurster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en kon na onderzoek weer naar huis.

Wons: rijbewijs ingevorderd
De politie heeft donderdag rond 12.00 uur aan de Rijksweg A7 het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige automobilist uit Heiloo. De man reed 172 km/u. Ook had de man een radardetector in zijn auto. Deze werd in beslaggenomen. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt.

Kootstertille: verkeerscontrole
Donderdag tussen 13.30 uur en 15.00 uur heeft de politie aan de Koaten een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen elf bestuurders een boete, onder ander voor rijden zonder gordel (5), niet bij zich hebben van rijbewijs (3), hulpkoppeling niet goed bevestigd (1), verlopen APK (1) en het voeren van de mistlamp (1).

Drachten: rijden onder invloed
De politie heeft donderdag rond 15.45 uur aan het van Knobelsdorfplein een 54-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 270 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur.

Leeuwarden: aanhoudingen na diefstal
De politie heeft donderdag rond 19.00 uur aan de Kleine Kerkstraat een 20-jarige man en een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De 25-jarige man was even daarvoor bij een juwelier aan de Nieuwestad geweest. Hier had sieraden gepast en uitgezocht. Op een gegeven moment griste hij de sieraden, ter waarde van ongeveer 2700 euro, weg en rende de winkel uit in de richting van het stadhuis. Een verkoopster rende achter de man aan, maar kon niet over een hek klimmen waar de verdachte wel overheen klom. Zij naar mensen in de Kleine Kerkstraat pak hem. Een getuige hield de 20-jarige Leeuwarden aan die in een auto zat. De getuige nam plaats in de auto in afwachting van de politie. De andere verdachte werd in de Kleine Kerkstraat door de politie aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Leeuwarden: onder invloed
De politie zag donderdagavond aan het Cambuurplein dat een 65-jarige inwoner van Leeuwarden in zijn auto wilde stappen nadat hij twee lege blikjes bier had weggegooid. De man bleek na controle gedronken te hebben. Op het bureau blies de man 650 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twaalf uren.

Drachten: gewonde bij aanrijding
Een 46-jarige automobiliste uit Scharnegoutum is donderdag rond 21.05 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Rijskweg N31. De vrouw reed op de A7 vanuit Heerenveen en nam de afslag in de richting van Leeuwarden. Bij het oversteken van de N31 verleende zij geen voorrang aan een 22-jarige vrachtwagenbestuurder uit Burgum. De vrachtwagen reed in de richting van Ureterp. De bestuurster raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Wommels: jeugdhonk afgebrand
Donderdag rond 18.55 uur is aan de Hottingawei het jeugdhonk afgebrand. Niemand raakte gewond. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De oorzaak was waarschijnlijk kortsluiting. In verband met rookontwikkeling is de Westergoawei een tijdje afgesloten geweest.

Harlingen: mishandeling
Een 30-jarige inwoonster van Harlingen heeft donderdag rond 21.45 uur aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw was aan de Kleine Bredestraat door een 34-jarige inwoner van Sexbierum aan haar shawl getrokken, tegen borst gestompt en ze was met de dood bedreigd. De politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Sint Nicolaasga: aanrijding
Een 22-jarige automobilist uit Joure is donderdag rond 00.30 uur aan de Huisterheide een heg in gereden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man reed op de Langwarderdyk en zag de t-splitsing met de Huisterheide te laat. Hij reed daardoor rechtdoor een heg in. De man blies op het politiebureau 725 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van acht uren. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Oosterstreek: rijden onder invloed
De politie heeft vrijdag rond 00.30 uur aan de Oosterstreek een 45-jarige automobilist uit Wolvega gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 480 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: verdachte aangehouden
De politie heeft vrijdag rond 00.40 uur aan de Tweede
Saskiadwarsstraat een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man wordt ervan verdacht geprobeerd te hebben in te breken in een woning aan de Zuiderkade. De man werd overlopen en ging er vandoor. Ook wordt de man verdacht van openbare schennispleging. De man had zichzelf seksueel bevredigd voor de woning van een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden aan de Tweede Saskiadwarsstraat.

Leeuwarden: rijden onder invloed
De politie controleerde donderdag rond 01.05 uur aan de Willem Lodewijkstraat een 52-jarige automobiliste uit Leeuwarden. De vrouw bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de vrouw 740 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van acht uren. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Harlingen: aanhoudingen na geweld
De politie heeft vrijdag rond 02.45 uur aan het Franekereind een 45-jarige man en een 16-jarige jongen uit Harlingen aangehouden. De twee waren met elkaar aan het vechten toen een groep van vijf personen voorbij liep en zei dat ze moesten ophouden met vechten. De twee vonden dit niet leuk en vielen vervolgens de groep van vijf aan. Een van de vijf werd daarbij op zijn hoofd gebeukt, een ander werd bijna gewurgd en een weer een ander werd in het gezicht geslagen. De twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zijn ingesloten. Beiden verkeerden onder invloed van alcohol. Een 21-jarige man uit Harlingen deed aangifte.