Politie Groningen

Persberichten vrijdag 27 augustus 2004

Provincie Groningen 27-08-2004 -

Delfzijl: dronken man maakt amok
In de Lunetstraat in Delfzijl heeft de politie donderdagavond een 47-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, wordt verdacht van bedreiging en vernieling. Voordat de man werd aangehouden kreeg hij ruzie met zijn vriendin in hun woning aan de Batterijstraat in Delfzijl. Tijdens de ruzie bedreigde de man zijn vriendin (34) en vernielde enkele ruiten van de woning. Ook zette hij de gaspitten van het fornuis op en dreigde iets brandends naar binnen te gooien terwijl in de woning ook een viertal kinderen aanwezig was. De man ging er vandoor en de vriendin waarschuwde de politie. Bij een zoekactie werd de verdachte enige tijd later opgespoord en aangehouden. Hij bleek aanzienlijke verwondingen te hebben aan beide handen en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Nadien is de man ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Snelheidscontroles: donderdag
Uithuizermeeden: Hoofdstraat (N363) Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 981 voertuigen, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 67 km.
Loppersum: Wijmersweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 694 voertuigen, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 87 km. Bedum: Sint Annerweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 298 voertuigen, aantal overtredingen: 39, hoogst gemeten snelheid: 108 km.

Marum: controle autogordels
De politie heeft donderdag morgen op de Noorderweg in Marum een controle gehouden op het dragen van autogordels. Daarbij werden 391 autos gecontroleerd. Tweeëndertig mensen kregen een bekeuring van 45 euro voor het niet dragen van de gordel.