Ingezonden persbericht


Temtec ondersteunt SG CIB bij het visualiseren van bedrijfsrisico-indicatoren

SG Corporate & Investment Banking kiest
Executive Viewer om risk management te verbeteren

's-Hertogenbosch - 27 augustus 2004 -- De afdeling Trading Matières Premières van SG Corporate & Investment Banking (SG CIB - onderdeel van de Société Générale Group) heeft Temtec's Executive Viewer ingezet als onderdeel van haar risk management strategie. Temtec is een belangrijke aanbieder van intuïtieve selfservice analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence. Meer dan vijftig handelaren en marketingagenten - verspreid over de handelslocaties Parijs, Londen, New York, Sidney en Singapore - maken gebruik van de oplossing. Deze biedt 'real-time' toegang tot informatie die is opgeslagen in de Microsoft Analysis Service OLAP database en kan risico-indicatoren op verschillende manieren tonen.

SG CIB Trading Matières Premières is internationaal een belangrijke speler op het gebied van handel in edelmetalen, onedele metalen en energie. De organisatie heeft veel kennis ontwikkeld op het gebied van handel in producten verkregen uit grondstoffen en biedt hedgingoplossingen en risk management strategieën; zowel aan producenten, raffinadeuren, handelaren en consumenten als aan financiële instellingen en investeerders.

Als onderdeel van de herstructurering van haar informatiesystemen (het Météor-project, dat in 1999 van start ging), wilde SG CIB Trading Matières Premières analyse- en rapportagesoftware implementeren die binnen een Microsoft.NET-omgeving kan functioneren.

Uitgaande van deze criteria selecteerde SG CIB Trading Matières Premières de Temtec selfservice analyse- en rapportagesoftware. Handelaren kunnen dankzij Executive Viewer real-time risico-indicatoren bekijken door gegevens zowel op gegroepeerd niveau als op meer gedetailleerd niveau te tonen. De indicatoren worden vastgesteld via mathematische analyse van dagelijkse financiële operaties - complexe berekeningen gerelateerd aan meerdere tienduizenden financiële handelingen. Dit proces maakt het mogelijk dat waarden worden toegekend aan financiële handelingen en dat risico-elementen exact worden vastgesteld. Handelaren kunnen ook:

- gegevens in de multi-dimensionale database bekijken volgens in OLAP-cubes voorgedefinieerde criteria door middel van verschillende grafische afbeeldingen en tabellen;
- afbeeldingen makkelijk veranderen en de informatie naar relevante gegevens omzetten;
- perfect opgezette presentaties afdrukken.

"Wij waren vooral onder de indruk van de opmaakmogelijkheden van Executive Viewer. Daardoor kunnen we informatie op een op maat gesneden manier tonen en ook de beelden verbeteren door gegevens of grafische afbeeldingen te kiezen", verduidelijkt François Montegu, architect van het SG CIB project. "Zoekopdrachten uitvoeren is eveneens erg makkelijk en ook de toegang tot de bijbehorende gegevens op het meest gedetailleerde niveau gebeurt met een eenvoudige muisklik."

"Onze samenwerking met SG Corporate & Investment Banking Trading Matières Premières betekent een volgende stap binnen onze integratiemogelijkheid met het Microsoft-platform. Het bewijst dat onze analyse- en rapportageoplossing perfect past binnen het .NET platform", stelt Alan Parker, Temtec's Sales & Marketing Director.

Temtec Europe B.V., Postbus 3010, 5203 DA, 's-Hertogenbosch. Tel.: 073 - 6460200, fax: 073 - 6460209, e-mail: info@temtec.com

Over Temtec
Temtec - een van oorsprong Nederlandse onderneming - is een wereldwijde leverancier van selfservice analyse- en rapportagesoftware. Temtec zorgt ervoor dat gebruikers zonder specifieke technische achtergrond zeer snel bedrijfskritische informatie kunnen analyseren om gefundeerde beslissingen te nemen. Het belangrijkste product van Temtec, Executive Viewer, is ontwikkeld om de gebruiker optimale toegang te geven tot informatie die is opgeslagen in multi-dimensionale OLAP-databases. Executive Viewer is als OLAP-browser te gebruiken voor de volgende databases: Microsoft Analysis Services, Hyperion Essbase, IBM DB2 OLAP Server, Applix TM1 en SAP Business Warehouse. Temtec is een Microsoft Gold Certified partner en een voorkeurspartner van Hyperion. De onderneming heeft een wereldwijd klantenbestand van meer dan 25.000 gebruikers verdeeld over ruim 250 organisaties in 50 landen. Temtec heeft locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten en biedt professionele ondersteuning in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Meer informatie en een live demonstratie van Executive Viewer zijn te vinden op www.temtec.com

Voor redactionele informatie (Ref.: PB0504):
Influx PR - Jakob Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: jakob@influx-pr.com