Ingezonden persbericht


Heerlen, 13 augustus 2004

Vuurwerkgoochelaars uit Marseille betoveren tijdens Cultura Nova!


- organisatie raadt publiek aan tribuneplaatsen nu al te reserveren -

Cultura Nova 2004 opent met een spectaculair openluchtconcert door het LSO o.l.v. Wim Steinmann en de Franse theatrale vuurwerkgroep APAST Pyrotechnie. Op het programma staan de fanfare uit La Péri van Dukas, de suite van Star Wars van Williams en de toepasselijke afsluiter Fireworks van Händel. APAST Pyrotechnie, de vuurwerkgoochelaars uit Marseille, zullen bij dit laatste muziekstuk perfect georkestreerd vuurwerk in de duisternis uiteen laten vallen op de klanken van de muziek. Het concert is gratis toegankelijk. Publiek dat gebruik wil maken van tribuneplaatsen wordt vanwege beperkte beschikbaarheid aangeraden snel te reserveren om verzekerd te zijn van zowel zit- als parkeerplaats. Het concert vindt plaats op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis.

Het LSO behoeft eigenlijk geen toelichting; in de theaters en op de concertpodia is het orkest al sinds jaar en dag een graag geziene gast. Speciaal voor Cultura Nova geeft het LSO een open-air concert samen met APAST Pyrotechnie uit Marseille. APAST Pyrotechnie is niet de eerste de beste. De groep geniet een wereldwijde reputatie vanwege hun origineel en artistiek vuurwerk. Vuurwerk dat meer is dan enkel wat in de lucht geschoten pijlen. Een unieke ervaring die lang bij zal blijven.

Het bedrijventerrein AVANTIS, gelegen op de grens tussen Heerlen en Aken, is het eerste grensoverschrijdende bedrijvenpark van Europa. Het bevat alle facetten die nodig zijn voor ondernemen op hoogwaardig niveau: een bijzondere architectuur, een aantrekkelijke omgeving, goede bereikbaarheid en veelomvattende service.

Tribunekaarten voor dit bijzondere concert à ¤ 15,- zijn te reserveren via Parkstad Limburg Theaters, 045 - 571 66 07, via www.parkstadlimburgtheaters.nl of via www.culturanova.nl.

De gratis staanplaatsen hoeven niet gereserveerd te worden.

Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 27 augustus t/m zondag 5 september. Het programma van Cultura Nova is te vinden op www.culturanova.nl of bestel de brochure: 045 - 576 85 76.

Cultura Nova wordt georganiseerd door Parkstad Limburg Theaters in samenwerking met o.a. Filmhuis De Spiegel en Kunstencentrum Signe. Cultura Nova maakt deel uit van Het Vierde Kwartaal en Productieplatform Piloot waar onder meer wordt samengewerkt met nationale en internationale festivals.

///////////////////////////////////

Nadere informatie t.b.v. pers:

Cultura Nova, Janneke Schmeitz/ Wendy Degens

045 -- 576 85 11 / 045 -- 576 85 10 / info@culturanova.nl