Ingezonden persbericht


Heerlen, 24 augustus 2004

Cultura Nova bijna klaar voor de opening

De opening van Cultura Nova Zomerfestival Heerlen staat voor de deur. Vrijdag 27 augustus gaat het van start met het unieke openingsconcert met het Limburgs Symphonie Orkest en de vuurwerkgroep APAST Pyrotechnie. De voorbereidingen zijn in volle gang en overal wordt er druk gebouwd. De kaartverkoop voor de opening net als voor andere programmaonderdelen gaat rap. Al met al is Cultura Nova er (bijna) klaar voor!!!

Druk met de opbouw: Cultura Nova is momenteel volop aan het bouwen op de verschillende plekken waar onderdelen van het festival plaats vinden. Zo is een team aan de slag op bedrijventerrein AVANTIS, wordt er druk gebouwd in de foyer van Theater Heerlen en worden de eerste voorbereidingen voor het programma in het Glaspaleis getroffen. Vanaf woensdag 25 augustus zullen de werkzaamheden op Pancratiusplein Noord, het festivalplein, ook van start gaan. Cultura Nova is er dus (bijna) klaar voor. Nu alleen het weer nog!

Tribune LSO bijna vol: Cultura Nova 2004 opent met een spectaculair openluchtconcert door het LSO o.l.v. Wim Steinmann en de Franse theatrale vuurwerkgroep APAST Pyrotechnie. Op het programma staan de fanfare uit La Péri van Dukas, de suite van Star Wars van Williams en de toepasselijke afsluiter Fireworks van Händel. APAST Pyrotechnie, de vuurwerkgoochelaars uit Marseille, zullen bij dit laatste muziekstuk perfect georkestreerd vuurwerk in de duisternis uiteen laten vallen. Staanplaatsen zijn gratis, tribuneplaatsen kosten ¤ 15,-. De verkoop van tribuneplaatsen gaat hard. Mensen die verzekerd willen zijn van een plaatsje wordt aangeraden op tijd te reserveren.

Extra programma: De organisatie heeft op de valreep nog enkele programmaonderdelen toegevoegd aan het programma van het komend weekend. Op zaterdag 28 augustus kunnen geïnteresseerden om 19.00 uur terecht bij Het Glaspaleis voor een gesprek over de voorstelling Lunch van Het Vervolg. Het festivalplein zal vervolgens om 21.30 uur gevuld worden met muzikale klanken van De Coronas. Op zondag 29 augustus tenslotte treedt rond om 13.00 uur ensemble APUNTO! op met een latin-programma.

Voor kaarten en informatie bel Parkstad Limburg Theaters, 045 - 571 66 07, of surf naar www.parkstadlimburgtheaters.nl of www.culturanova.nl. Cultura Nova vindt plaats van vrijdag 27 augustus t/m zondag 5 september 2004.

Cultura Nova wordt georganiseerd door Parkstad Limburg Theaters in samenwerking met o.a. Filmhuis De Spiegel en Kunstencentrum Signe. Cultura Nova maakt deel uit van Het Vierde Kwartaal en Productieplatform Piloot waar onder meer wordt samengewerkt met nationale en internationale festivals.

Bijgevoegd: foto van de internationaal vermaarde groep Teatr Osmego Dnia met ARKA, te zien op vrijdag 3 en zondag 5 september a.s.

///////////////////

Nadere informatie t.b.v. pers: Cultura Nova, Janneke Schmeitz/ Wendy Degens: 045 - 576 85 11 / 045 - 576 85 10 l info@culturanova.nl