Gemeente Almere

Uniek project: twee mobiele gymzalen

Op vrijdag 27 augustus opent wethouder Johanna Haanstra (Onderwijs), twee mobiele gymzalen, voor zover bekend is dit een uniek project in Nederland. De eerste gymzaal staat aan de Veluwezoom 45 (Almere Stad) en is bestemd voor de leerlingen van de Montessorischool-stad. De tweede gymzaal ligt aan de Tom Poesstraat (Almere Buiten). Maar liefst vier basisscholen ( De Archipel, De Klimop, De Drieluik en de Elckerlyk) gebruiken deze gymzaal.

De gemeente heeft voor deze mobiele optie gekozen, omdat zij kampt met sterke leerlingenpieken. Zo is bijvoorbeeld de vraag naar extra gymnastiekfaciliteiten slechts gedurende enkele jaren actueel in bepaalde wijken. Bij het zoeken naar de juiste oplossing is gezocht naar een duurzaam maar flexibel bouwsysteem. Het beste en meest betaalbare voorstel kwam van de firma BlokUnits. Een semi-permanente huisvesting, die aan alle gestelde eisen voldoet, in recordtijd gerealiseerd kon worden en bovendien na verloop van tijd verplaatsbaar is.

En inmiddels is het zover.
Aan de Veluwezoom en de Tom Poesstraat staan twee eigentijdse sportzalen. De één uitgevoerd in het rood, dat aansluit bij het tijdelijk gebouw aan de Tom Poesstraat. De ander is juist voorzien van een blauw jasje. Met een sportvloer van 12 x 20 meter, een docentenkamer en twee kleedkamers beantwoorden de semi-permanente voorzieningen aan de verwachtingen en kunnen de leerlingen van Almere sporten in een schitterende ruimte.

Over 4 jaar verhuizen
Nu al is bekend dat over vier jaar de mobiele gymzaal Veluwsekant gaat verhuizen naar Almere Poort. Wat de toekomst van de mobiele gymzaal Tom Poesstraat wordt, is nu nog niet aan te geven. Eén ding is zeker. Met de realisering van beide sportaccommodaties kunnen niet alleen de kinderen in Almere zich de komende jaren naar hartelust ontspannen, maar ook de gemeente zelf. Want met deze flexibele gebouwen is het nijpende probleem naar volle tevredenheid opgelost.