Gemeente Delft

Brede school voor alle Delftse kinderen

De Delftse brede school heeft een mijlpaal bereikt. Dit schooljaar draait het brede schoolprogramma voor het eerst in alle zeven wijken van Delft. Hiermee is er voor ieder basisschoolkind vanaf groep drie een mogelijkheid om deel te nemen aan één van de leerzame activiteiten.

De zeven wijkprogramma s zijn het resultaat van samenwerking tussen basisscholen, buitenschoolse opvang, diverse activiteitenaanbieders en de gemeente Delft. Dit schooljaar is het programma uitgebreid naar scholen in Hof van Delft, Wippolder en de Binnenstad.

De doelstelling van de brede school is: Wijkgericht meer samenhang brengen tussen onderwijs, zorg, jeugdbeleid, culturele sportieve en opvoedingsondersteunende activiteiten met als doel de ontwikkelingskansen van kinderen te verbeteren. Binnen dit kader spelen alle activiteiten zich af.

Vanaf week vijfendertig ontvangen alle basisschoolleerlingen van groep drie t/m acht het brede schoolprogrammaboekje. Zij kunnen zich tot en met donderdag 2 september inschrijven voor de gratis activiteiten. De meeste activiteiten vinden plaats op hun eigen school of elders in de wijk.

Er zijn ook een aantal nieuwe activiteiten. Zo biedt het Grotius college technieklessen aan. De Papaver heeft een geheel nieuwe cursus ontwikkeld: Overleven in de natuur . Hierin gaan kinderen aan de slag met thema s als eten, drinken, bescherming, gereedschap en waarneming. De Vrije Akademie gaat met kinderen in de wijk Voorhof aan de slag met Pennen en verhalen . Dit staat in het teken van straatnamen in die wijk. (zoals de Frederik van Eedenlaan) Het aan de Jan Vermeerschool verbonden kindercentrum Jan Loris en Marie, draait mee in het programma voor Wippolder en Vrijenban. Ook veel sportverenigingen doen weer mee in het brede schoolprogramma. Dit gebeurt in het kader van het gemeentelijk project Sport in Delft .

Noot voor de redactie: (