Gemeente Gouda


04.178 erepenning voor scheidend directeur muziekschool Gouda

datum: 24 augustus 2004
afdeling: Communicatie en Persvoorlichting
contactpersoon: Jacqueline Jansen
telefoon: 0182 - 588393


* * * EMBARGO TOT EN MET VRIJDAG 27 AUGUSTUS 2004 18.00 UUR * * *

erepenning voor scheidend directeur muziekschool Gouda

Op vrijdag 27 augustus aanstaande reikt wethouder S. Keulen (onder andere Cultuur) de zilveren erepenning van de stad Gouda uit aan de heer E. Wolf.
De uitreiking vindt plaats tijdens de receptie die de Goudse muziekschool de heer Wolf die dag aanbiedt ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van deze school.

De heer Wolf is sinds 1977 directeur van de Goudse muziekschool. Tijdens de 27 jaar van zijn inzet heeft hij veel voor de school en de leerlingen betekend. Zo heeft onder zijn leiding een grote ontwikkeling plaatsgevonden. De muziekschool is door de jaren heen een culturele basisvoorziening van formaat geworden. Er zijn jaarlijks ruim 1200 leerlingen uit Gouda en de omliggende gemeenten actief. Ook een ruim aantal gerichte initiatieven werden door hem genomen, zoals de opzet van een operaklas, het meewerken aan straatmuziekdagen en aan buurtpop-projecten. Muziekprojecten op basisscholen werden gestart en cursussen voor kleuters georganiseerd.

Daarnaast was de heer Wolf van 1989 tot 2002 dirigent van het Goudse koor Laus Deo.

De uitreiking van de erepenning vindt plaats op 27 augustus, om 18.00 uur in de Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100 te Gouda.


-- einde bericht--