Bever Holding

Hilversum, 8/27/2004
Halfjaarbericht 2004 N.V. Bever Holding

ALGEMEEN

N.V. Bever Holding heeft over de eerste helft van 2004 een bruto bedrijfsresultaat behaald van 0,8 miljoen, dit is gelijk aan het bruto bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar 2003.

Voor Bever is het eerste halfjaar teleurstellend verlopen bij zowel de daghandel als het commissionairsbedrijf en de vermogensbeheerder. De voortdurende onzekerheid op de financiële markten en angst voor aanslagen maakten beleggers zeer terughoudend, hetgeen vooral bij het commissionairsbedrijf en de vermogensbeheerder merkbaar was.

Het nettoverlies uit gewone bedrijfsuitoefening over het eerste halfjaar 2004, na belastingen, bedraagt 0,99 miljoen negatief vergeleken met 1,38 miljoen negatief over dezelfde periode van 2003. Het nettoresultaat per aandeel over het eerste halfjaar 2004 was 0,31 negatief (eerste halfjaar 2003: 0,42 negatief).

Ondanks het negatieve resultaat over het boekjaar 2003, heeft Bever op 8 april 2004 de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorgesteld een interim dividend ten laste van de Agioreserve uit te keren van 1,75 per aandeel. Dit voorstel is gedaan naar aanleiding van vragen op voorgaande Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders over de ruime liquiditeiten van Bever. Bever heeft aan dit verzoek gehoor gegeven en ook op dit moment zijn er voldoende liquiditeiten om de bedrijfsuitoefening uit te voeren.

De intrinsieke waarde bedraagt per 30 juni 2004 5,80 per aandeel.

In maart heeft de verhuizing plaatsgevonden van alle verschillende kantoren in Amsterdam naar één kantoorpand aan het Melkpad in Hilversum. De verhuizing is voorspoedig verlopen en alle bedrijven functioneren nu vanuit het nieuwe moderne pand in Hilversum.

Bij de officiële opening op 27 april jl. is tevens een naamswijziging bekend gemaakt voor de werkmaatschappijen van Bever. De daghandelsbedrijven Van de Wielen & Co. B.V., Brom/Glasbergen Specialists B.V. en het commissionairsbedrijf Damstaete B.V. zijn opgegaan in Bever Financial Services B.V. en Damstaete Fund Management B.V. heet voortaan Bever Fundmanagement B.V.

VOORUITZICHTEN

N.V. Bever Holding richt zich op effectenhandel op binnen- en buitenlandse beurzen, naast commissionairsactiviteiten en vermogensbeheer. Bever Fundmanagement heeft een beleggingsproduct DS Premium genaamd. Dit beleggingsfonds belegt in de belangrijkste Nederlandse kwaliteitsaandelen en door actief risicobeheer worden de risicos van koersdalingen voor een groot deel afgedekt door middel van optiecontracten. Daarnaast worden op de aandelen in de portefeuille callopties verkocht om het rendement van de aandelen te verhogen. Sinds de oprichting van het fonds heeft dit beleggingsbeleid geleid tot relatief goede resultaten. Zelfs zo goed dat dit fonds het best presterende indexfonds was in haar categorie in de jaren 2001 en 2002.

Door de samenvoeging van alle werkmaatschappijen in één pand zullen er in het tweede halfjaar 2004 kostenreducties op het gebied van o.a. huisvesting merkbaar worden.

Met de aankoop van de kantoorpanden in Hilversum is naast de ruimte die Bever in gebruik heeft nog ca 1.000 m2 vrij voor verhuur. Bever is op zoek naar geschikte kandidaten die op deze unieke locatie hun bedrijf willen vestigen.

De resultaten van Bever als handelshuis in effecten en vermogensbeheerder fluctueren zeer sterk. Om deze reden is het niet mogelijk een uitspraak te doen over het te verwachten netto resultaat over het gehele jaar 2004.

De cijfers zijn hier te downloaden. Zie het origineel

Hilversum, 8/27/2004

© NV Bever Holding