Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen 28-08-2004

Twee gewonden na voorrangsfout
EMMEN Bij een aanrijding op de kruising van de Houtweg met de Laan van de Bork in Emmen tussen een personenauto en een bestelbus raakten vrijdagmiddag de beide inzittenden van de personenauto gewond. Een 88 jr. man uit Roden verleende geen voorrang aan een bestelbus bestuurd door een 39 jr. man uit Emmen. De bejaarde automobilist en zijn 81 jr. vrouw raakten gewond. De brandweer kwam er aan te pas om ze uit de zwaar beschadigde auto te halen. Per ambulance zijn ze vervoerd naar het Scheperziekenhuis.

Politie stelt onderzoek in naar veroorzaker ongeval ASSEN De politie in Assen is bezig met een onderzoek naar de identiteit van een automobilist die verantwoordelijk wordt geacht voor het veroorzaken van een ongeval waarbij een 24 jr. vrouw uit die plaats gewond raakte. De automobilist reed na het ongeval door. De vrouw reed vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur met haar bromfiets over Groningerstraat in Assen. Toen er plotseling een auto uit ene parkeervak de rijbaan opreed moest de vrouw sterk remmen om een aanrijding te voorkomen. Daarbij kwam ze te vallen en raakte gewond aan handen en heup. De bromfiets raakte behoorlijk beschadigd. De bestuurder van de auto waarvoor ze moest remmen stapte uit en hielp de vrouw nog wel weer in de benen maar reed even later weg. Van de man en zijn auto is een goed signalement bekend.

Met drank achter het stuur
WEZUP Een 52 jr. man uit Aalden kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag een dagvaarding omdat hij onder invloed een auto heeft bestuurd. De man werd gecontroleerd op de Brinkstraat in Wezup. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille.

Politie vordert rijbewijzen in
KLIJNDIJK De politie heeft vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 37 jr. man uit Erm. Hij ging op de rotonde in de Melkweg in Klijndijk rechtdoor met zijn auto en kwam daar vast te zitten. Omdat hij gedronken had deed de politie een ademanalyse waarbij een alcoholgehalte van ongeveer 2,6 promille werd vastgesteld.

ASSEN Ook een 49 jr. man uit Zuidlaren is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd hij rijdend in zijn auto gecontroleerd op de Anloerweg in Annen. Omdat hij gedronken had werd hij aangehouden en werd er een ademanalyse gedaan. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,6 promille.

Aangehouden voor opgeven valse naam
ASSEN Op de Noordersingel in Assen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17 jr. jongen uit die plaats aan. Hij fietste zonder licht en toen de politie hem daarvoor wilde bekeuren gaf hij een valse naam op. Op het politiebureau werd zijn juiste naam vastgesteld. Met twee boetes van 25 (verlichting) en 95 (valse naam) Euro is hij weer in vrijheid gesteld.

Onderzoek politie na bedreiging met mes
EMMEN De politie is een onderzoek gestart naar twee nog onbekende jongens die vrijdagmiddag tegen 17.00 uur in het Valtherbos onder bedreiging met een mes een jongen een fiets afhandig hebben gemaakt. Het 17 jr. slachtoffer uit Klijndijk fietste over het Valtherbospad toen twee jongens hem de weg versperden. Eén van de jongens dwingt hem onder bedreiging met een vlindermes af te stappen. De beide jongens pakken de fiets en fietsen daarmee weg in de richting Emmermeer. Het slachtoffer omschrijft de beide dieven als blanke jongens, ongeveer 16 tot 18 jaar en ongeveer 1.80 lang. De jongen die iets zei sprak gewoon Nederlands
De jongen met het mes droeg een baseball-cap met zwarte klep met daarover een muts met het Nike teken. Hij droeg verder een zwarte jas en een donkere broek.
De andere jongen droeg een zwarte leren jas en een donkere broek. Hij had een muts op en droeg een zonnebril.
De gestolen fiets is een opvallend donkerblauwe damesfiets van het merk Gazelle Touche. Voorop zat een mand.
De politie hoopt dat er mensen zijn die aan de hand van het signalement menen te weten wie deze jongens zijn en dit melden aan de politie (0900-8844).

Brand in tent
EELDERWOLDE In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er brand in een tent bij een woning aan de Groningerweg in Eelderwolde. In de tent wordt een corsowagen opgebouwd. De brand werd omstreeks 03.00 uur ontdekt door een buurtbewoner. De brandweer had de brand snel onder controle waardoor de schade beperkt bleef. Een aantal goederen die gebruikt zouden worden ging verloren. Of de in aanbouw zijnde wagen beschadigd werd is niet bekend. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Man aangehouden na bedreiging portiers
ASSEN Een 28 jr. man uit Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in de Brinkstraat in Assen. De man kreeg problemen met portiers van een horecagelegenheid omdat hij ivm eerdere problemen niet naar binnen mocht. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Hij wordt verdacht van het bedreigen van de portiers.

Verkeerscontroles
Bij een aantal verkeerscontroles in de provincie heeft de politie vrijdag meerdere weggebruikers bekeurd.

MEPPEL Hier werden o.a. autos met aanhangers gecontroleerd die spullen naar de vuilstort brachten. Eén automobilist kreeg een boete omdat zijn aanhanger 290 kg (meer dan 50%) te zwaar beladen was. Bij een andere aanhanger ontbrak een hulpkoppeling. Verder kregen twee automobilisten een proces-verbaal voor overschrijding van de max. snelheid en kregen vier bromfietsers een boete omdat ze geen helm droegen (2x), de brommer niet verzekerd was (1x) en er bij een brommer geen rem aanwezig was.

ASSEN - Vrijdagavond werden tijdens controles in Assen-Noord drie automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen, één voor overschrijding van de max. snelheid. Verder werden vijf parkeerbonnen uitgereikt o.a. voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.