Eemland zuid, 12.05 uur

Utrecht 28-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Schennispleger aangehouden

AMERSFOORT - Een 62-jarige man uit Hoogland is zaterdagavond even voor middernacht aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. Getuigen belde de politie nadat ze de man op de Coelhorsterweg al 20 minuten hadden zien staan met zijn broek op zijn enkels en zijn handen bij zijn kruis. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze de man daar aan. Hij rook sterk naar alcohol. Hij is aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor.

Twee bekeuringen voor twee personen

AMERSFOORT Een 21-jarige Amersfoorter is vrijdagavond rond 23.30 uur aangehouden nadat hij een valse naam opgaf. Surveillerende agenten zagen een auto rijden over de Kersenbaan. Op de Arnhemseweg besloten zij deze auto te controleren. De bestuurder gaf een valse naam op en werd hierop aangehouden. Het bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij kon het politiebureau vervolgens verlaten met twee bekeuringen: één voor het opgeven van een valse naam en één voor het rijden zonder rijbewijs.

Op het knooppunt Hoevelaken zagen agenten rond 22.00 uur een auto rijden met beslagen ruiten. Toen zij naast deze auto gingen rijden, nam de bestuurder gelijk gas terug en probeerde zich aan de controle te onttrekken. Het lukte de agenten de man te laten stoppen. De man bleek zijn rijbewijs niet bij zich te hebben en toen hij hiervoor bekeurd werd, gaf hij een valse naam op. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek vervolgens dat de man helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg twee bekeuringen.