Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht 28-08-2004 - Nieuwsberichten district lekstroom

Onder invloed achter het stuur

VIANEN, IJSSELSTEIN - Drie automobilisten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in district Lekstroom.

Omstreeks 3.30 uur zagen surveillerende agenten dat een auto veel te snel door Vianen reed. Op de oprit naar de Rijksweg A-2 werd een stopteken gegeven. De 19-jarige bestuurder uit Vianen stopte en bleek te hebben gedronken (320 ug/l).

Op de Europalaan werd omstreeks 3.45 uur een 34-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden die 370 ug/l blies. Hij viel op omdat hij erg langzaam reed.

Een 26-jarige bestuurder uit IJsselstein werd omstreeks 5.45 uur aangehouden op de Eiteren. De voorband van de auto van de man was helemaal kapot. Hij werd aan de kant van de weg gezet en vertelde dat hij een aanrijding had gehad. Agenten roken alcohol en lieten de man blazen. Dit resulteerde in 605 ug/l.

Gestolen voertuigen

IJSSELSTEIN - In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 augustus werd een bromfiets gestolen vanaf de stoep van de Schepensingel. Signalement van de blauwe bromfiets: merk Gilera, type Runner Sp, verzekeringsplaatje SLR-364.

Woensdag 25 augustus werd vanaf dezelfde straat een auto gestolen. Deze Hyundai is grijs van kleur en heeft kenteken 47-BJ-RB.

Indien u een van de voertuigen aantreft, wordt u verzocht te bellen met 0900-8844.

Doorrijden na aanrijding

IJSSELSTEIN - Een 19-jarige vrouw uit IJsselstein werd woensdagmiddag 25 augustus aangereden door twee jongens op een zwarte scooter. De aanrijding vond plaats op het Basiliekpad omstreeks 12.35 uur. Na de aanrijding gingen de jongens er vandoor. Zij lieten de jonge vrouw op straat achter met een gekneusde arm en heup.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in IJsselstein via 0900-8844.

Autokrakers aangehouden

VIANEN - Twee mannen (19 en 20 jaar, beiden uit Vianen) werden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat zij in een auto aan het inbreken waren. Een getuige belde de politie die het tweetal op heterdaad kon aanhouden.

Beide mannen hadden snijwonden aan hun handen, doordat zij via ingegooide autoruiten de auto binnengingen. Ook werd inbrekerswerktuig bij hen aangetroffen en diverse goederen die van de diefstal afkomstig waren.
Zij werden ingesloten.