Stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht 28-08-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Vechtpartij

UTRECHT - Drie personen werden in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.00 uur aangehouden op de Jasmijnstraat nadat zij betrokken waren geweest bij een vechtpartij aan de Amsterdamsestraatweg.

Bij de vechtpartij werd gedreigd met een nepvuurwapen. Een 29-jarige man uit Utrecht raakte bij de vechtpartij gewond.

Onderweg naar de locatie van het incident, reden agenten in de Jasmijnstraat een auto tegemoet waar de drie verdachten in zaten. Zij werden tot stoppen gemaand en de auto werd doorzocht. De politie trof verdovende middelen aan en een nepvuurwapen. De drie verdachten, een 34-jarige vrouw en een 32-jarige en 38-jarige man (woonplaatsen onbekend) werden aangehouden. De mannen hadden ook licht letsel opgelopen bij de vechtpartij.

De oorzaak van de vechtpartij zit in de relationele sfeer.

Vechten op straat

UTRECHT - Een 30-jarige man en zijn 23-jarige vriendin werden vrijdagavond aangehouden op de Van Maasdijkstraat omdat zij samen hadden gevochten. Omstanders hadden de politie gebeld. Toen die ter plaatse kwam, waren de gemoederen nog ernstig verhit. De 30-jarige man probeerde de tussenkomst van de agenten te beletten door een agent in zijn hand te bijten. Ook trapte hij tegen een been van de agent die daarbij licht letsel opliep. Er moest met gebruik van pepperspray worden gedreigd voordat het tweetal in de boeien gezet kon worden.

Beide verdachten werden in de cel gezet.

Driemaal in de fout

UTRECHT - Een 25-jarige man uit Maarssen werd vrijdagavond omstreeks 19.00 uur aangehouden op de Papendorpseweg.

De man reed zonder rijbewijs in een onverzekerde auto en gaf in eerste instantie ook nog een valse naam op. Hij werd dus driemaal bekeurd.

Snelheidscontrole

VLEUTEN Naar aanleiding van klachten uit de buurt werd op de Pastoraleperenlaan een snelheidscontrole gehouden. De maximum snelheid aldaar is 30 km/u.

Vrijdagmiddag werden 41 autos gecontroleerd waarvan er drie meer dan 40 km/u reden. De hoogst gemeten snelheid was 46 km/u.

Verkeersongeval

UTRECHT - Vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur werden de rijbanen van de Rijksweg A-2 ter hoogte van verkeersplein Oudenrijn geblokkeerd door een aanrijding tegen een lichtmast.

Een 18-jarige vrouw uit Vianen verloor de macht over het stuur toen zij schrok van een inhaalmanoeuvre van een onbekend gebleven auto.

Vervolgens slipte zij en reed met haar auto door de middengeleiding heen tegen een lichtmast aan. Vervolgens gleed haar auto met de lichtmast in de achterzijde opnieuw de rijbaan op waarna deze voor de vangrail van de middengeleiding tot stilstand kwam. De lichtmast viel vervolgens op de motorkap van een andere auto.

De gehele rijbaan werd geblokkeerd.

De 18-jarige bestuurster werd naar het ziekenhuis vervoerd met snij- en schaafwonden en pijn aan nek en schouder.

Tassenroof

UTRECHT Op de La Bohemedreef werd vrijdag omstreeks 09.00 uur een 19-jarige vrouw beroofd van haar tassen. Zij liep met twee tassen in haar hand die een passerende man uit haar handen rukte.

Getuigen kunnen bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Scooterrijder gewond bij aanrijding

UTRECHT- Op de Atoomweg ontstond vrijdagochtend een aanrijding waarbij een 17-jarige jongen uit Nieuwegein op een scooter en een 62-jarige automobilist uit Maarssen betrokken waren.

Vermoedelijk is de bestuurder van de scooter achterop het bestelbusje gereden van de man uit Maarssen omdat hij te laat zag dat deze afremde. De Nieuwegeinse jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis ter controle. De scooter raakte ernstig beschadigd.