Politie Groningen

Persberichten zaterdag 28 augustus 2004 (Gronings Ontzet)

provincie Groningen, 28-08-2004 -

Zuidbroek: man (21) komt om bij verkeersongeval
Een 21-jarige man uit Siddeburen is vrijdagnacht bij een verkeersongeval op de snelweg A7 om het leven gekomen. De man botste met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van een vrachtauto met oplegger. De vrachtwagencombinatie, bestuurd door een 54-jarige man uit Winschoten, reed op de rechterrijstrook van de A7. Door de botsing kwam de motorkap van de personenauto onder de oplegger vast te zitten. De 21-jarige raakte door de klap van de aanrijding zwaar gewond. Hij werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Ook maakt de politie proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer heelt fiets
De politie heeft vrijdagavond in de Steenstilstraat een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. De Stadjer werd op zijn fiets gecontroleerd, maar bleek het voertuig tien dagen eerder in Winschoten te zijn gestolen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Daar legde de man een verklaring af. Hij had volgens eigen zeggen de fiets van een onbekende man op straat gekocht. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongen aangehouden
Op de Grote Markt heeft de politie vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. De politie bemiddelde bij een ruzie tussen twee meisjes. Op dat moment bemoeide de vriend van een van de meisjes zich met het incident. Hij belemmerde de agenten zodanig dat beide meisjes er vandoor konden gaan. De jongen bleef zich vervelend gedragen en wilde ook niet na meerdere vorderingen weggaan. Hierop werd de 16-jarige ingerekend. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist op herhaling
De politie heeft in de Begoniastraat een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer in een bestelbus rijden en bleek het voertuig niet meer APK gekeurd te zijn. De man werd vervolgens gecontroleerd. Hij had alcohol gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de 41-jarige 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de man de bestelbus bestuurde, terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij was reeds voor de vierde keer voor rijden onder invloed betrapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Hagenaar onder invloed
Op de Damsterkade heeft de politie vrijdagavond een 38-jarige man uit Den Haag aangehouden voor rijden onder invloed. De Hagenaar werd in zijn bestelbus gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de Zuid-Hollander te veel alcohol had gedronken. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld kon de verdachte worden geboeid en onder controle worden gebracht. Op het politiebureau weigerde de man de ademanalyse door de blaasproef te saboteren. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De Hagenaar verkeerde zodanig onder invloed van alcohol dat hij ter ontnuchtering moest worden ingesloten. Hij werd later op de avond gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt autodieven aan
De politie heeft vrijdagavond op de kruising Petrus Campersingel met het Damsterdiep een 18-jarige jongen uit Musselkanaal, een 32-jarige man uit Zuidbroek en een 41-jarige man uit Zuidbroek aangehouden voor diefstal van een personenauto. Politieagenten zagen het drietal in een personenauto rijden, terwijl het voertuig enigszins slingerde. De politie gaf een stopteken, waaraan geen gehoor werd gegeven. Politieagenten zagen dat de inzittenden van de auto vanuit een geopend portierraam een stapel papier naar buiten werd gegooid. Op de kruising werd het drietal even later ingerekend. De politieagenten zagen dat de bedrading van het contactslot van de auto was doorverbonden. De 32-jarige man werd achter het stuur aangetroffen en bleek alcohol te hebben gedronken. Het drietal werd ingerekend en ingesloten. De bestuurder moest op het politiebureau eerst nog een ademanalysetest ondergaan. Hij bleek 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De gestolen auto werd inbeslaggenomen. De weggegooide stapel papier bleek een partij klantenbonnen van een benzinestation in Groningen te betreffen. De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachten zullen vandaag worden gehoord.

Groningen: dronken studentes ingerekend
De politie heeft zaterdagochtend op de Grote Markt twee vrouwen in de leeftijd van 21 en 22 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor openbare dronkenschap. Het duo wilde kauwgomballen kopen bij een kiosk. De beheerder van de kiosk weigerde dit, omdat de vrouwen zich al enige tijd vervelend hadden gedragen. De twee wilden niet weggaan, waarna de politie werd gewaarschuwd. De agenten constateerden dat de vrouwen behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerden en zich bovendien slecht gedroegen. Op vordering van de agenten wilde het duo, volgens eigen zeggen studentes, nog niet weggaan. De studentes werden vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar kregen zij een bekeuring voor openbare dronkenschap. Anderhalf uur later mochten de vrouwen, enigszins ontnuchterd, weer van hun vrijheid genieten.

Ter Apel: man rijdt met auto in kanaal
Een 81-jarige man uit Ter Apel is vrijdagmiddag op de Markeweg met de schrik vrijgekomen. De bejaarde man wilde na een bezoek aan zijn dochter in zijn auto wegrijden. Vermoedelijk kwam de man met zijn pedalen in de war en reed hij het kanaal in. Een 35-jarige man uit Emmen, die toevallig in zijn auto passeerde, parkeerde zijn auto en bevrijdde de Ter Apeler uit zijn benarde positie. De 81-jarige bleef ongedeerd. De auto werd uit het kanaal getakeld. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Winschoten: snelle rijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft vrijdagmiddag op de Ekamperweg een 32-jarige man uit Finsterwolde bekeurd na het begaan van enkele verkeersovertredingen. De man bestuurde op de snelweg A7 een personenauto en reed hij 190 km/uur, waar 120 km/uur is toegestaan. De automobilist negeerde daarnaast bij de afslag Heiligerlee een inhaalverbod. Ook op de Oostwolderweg reed de Finsterwolder 140 km/uur, terwijl op deze weg een maximumsnelheid geldt van 80 km/uur. De verdachte kon worden staandegehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: meisje gewond na val van fiets
Een 12-jarig meisje uit Hoogezand is vrijdagavond op de kruising Kerkstraat met de Nieuweweg bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. Het meisje fietste op het fietspad en gleed zij door onbekende oorzaak uit. Door de val brak zij haar sleutelbeen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Winschoten: alcomobilist ingerekend
De politie heeft vrijdagnacht in een woning aan de Sint Vitusstraat een 44-jarige man uit Winschoten aangehouden. Politieagenten zagen de man in een bestelauto slingerend rijden. De automobilist parkeerde de auto in de Sint Vitusstraat en ging vervolgens een woning binnen. De politie betrad de woning met een machtiging en kon de verdachte inrekenen. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna de dienders de Winschoter met pepperspray bespoten. De man kon worden overmeesterd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat de 44-jarige 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren opgelegd. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: man aangehouden na bedreiging in jeugdsoos
De politie heeft vrijdagnacht op het Tichelwerk een 21-jarige man uit Farmsum aangehouden voor bedreiging en de Wet Wapens Munitie. De politie werd gewaarschuwd door personeel van een jeugdsoos in Nieuwolda dat een man in de soos een barmedewerker bedreigd had met een vuurwapen. Ook zou de DJ met een mes zijn bedreigd. Na de melding trof de politie de 21-jarige verdachte met nog twee andere mannen in een personenauto aan. In de auto trof de politie een alarmpistool aan. De verdachte werd ingesloten. De andere twee mannen legden op het politiebureau een verklaring af. Zij mochten daarna het politiebureau verlaten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Musselkanaal: man aangehouden na geluidshinder
In een woning aan de Asterstraat heeft de politie een 35-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor het veroorzaken van geluidshinder. De politie reageerde na meerdere meldingen van omwonenden, in verband met geluidsoverlast uit een woning aan de Asterstraat. In de woning trof de politie de Kanaalster aan, terwijl de televisie zeer luid aanstond. De agenten namen hierop de tv in beslag. De verdachte werd kwaad en agressief. Hij beledigde en bedreigde de politieagenten in woorden. De 35-jarige werd ingerekend, maar verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld werd de man overmeesterd. Op het politiebureau werd de Kanaalster gehoord. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.