Politieberichten Brazbant-Noord

's-Hertogenbosch 28-08-2004 - .

UIT DE BOCHT

's-Hertogenbosch - Een 44 jarige vrachtwagenchauffeur uit Arnhem verloor vrijdagmiddag op de aansluiting van de rijksweg A2 met de rijksweg A59 richting Nijmegen de controle over zijn trekker met oplegger. De combinatie kantelde en de bestuurder raakte gewond. Hij is overgebracht naar ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Hij liep een hoofdwond en kneuzingen over het gehele lichaam op. De combinatie is, in verband met de naderende spits, pas vrijdagavond geborgen. De afslag naar de A59 is tijdens de bergingswerkzaamheden enige geheel afgesloten geweest.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag heeft de politie op de Slagen een 17 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. In een woedeaanval sloeg zij haar moeder met een paraplu en later bedreigde zij haar met een mes. De verdachte is in verzekering gesteld.

VREEMDELING INGESLOTEN

's-Hertogenbosch - De politie heeft vrijdagmiddag een 35 jarige illegaal in ons land verblijvende Algerijn aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld. De man zal het land uitgezet worden. Hij werd op 2 maart dit jaar op heterdaad aangehouden tijdens een poging tot inbraak in een woning aan de Parallelweg in 's-Hertogenbosch. Toen was hij in het bezit van paspoort dat, zo later bleek, vervalst was. Hij had bij zijn aanhouding in maart een valse naam opgeven en verklaarde in België te wonen. Tussentijds onderzoek leerde dat hij illegaal in Nederland verbleef. De man is veroordeeld en heeft zijn detentie uitgezeten. Direct na het uitzitten van zijn straf is hij weer aangehouden.

BEDRIEIGING EN MISHANDELING

Drunen - Nadat beiden betrokken waren bij een aanrijding met materiele schade werd een 45 jarige automobilist uit Drunen op de Torenstraat belaagd door de tegenpartij, een 21 jarige automobilist eveneens wonende in Drunen. De jongste bedreigde de andere bestuurder mondeling met de dood en gaf hem enkele stevige duwen waardoor die ander ten val kwam. De verdachte is aangehouden.

WILDPLASSER GEEFT VALSE NAAM OP

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een man die op de Korte Waterstraat tegen de gevel van een pand stond te plassen. Hij gaf daarbij aan de agenten een valse naam op en is aangehouden. Het betrof een 37 jarige inwoner van Den Haag. Met twee processen verbaal op zak is hij later die nacht weer in vrijheid gesteld.

GEZOCHTE VERDACHTE AANGHOUDEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Kerkstraat een 26 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. Tijdens hun surveillance op de Markt spraken agenten de man aan. Daarop koos hij onmiddellijk het hazenpad maar kon op de Kerkstraat alsnog worden aangehouden. Hij werd gezocht omdat hij er van wordt verdacht op 2 juni te hebben ingebroken in een woning aan de Jan Mosmanslaan in 's-Hertogenbosch. Na die inbraak werd geweld gepleegd tegen een getuige die de verdachte aan wilde houden. Deze getuige raakte daarbij licht gewond en de verdachte wist te ontkomen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Drunen - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie van een 33 jarige automobilist uit Drunen het rijbewijs ingevorderd. De verdachte reed over de Stationsstraat en bleek bij controle behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank.

BELEDIGING

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Parade een 19 jarige Bosschenaar aangehouden. Tijdens de leegstroom van de horecazaken schold de verdachte in het bijzijn van een 100-tal personen dienstdoende agenten herhaaldelijk uit voor kankerwouten.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Rosmalen - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Molenstraat in Rosmalen een 29 jarige automobilist uit Sint Michielsgestel aangehouden. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Na het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld. Hij kreeg ook nog een rijverbod voor de duur van 3 uren.

MISHANDELING

Boxtel - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Breukelsestraat in zijn woonplaats Boxtel een 41 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 27 jarige plaatsgenoot. De verdachte verklaarde last te hebben gehad van menselijk lawaai in zijn woonomgeving. Hierdoor waren zijn kinderen wakker geworden. Hij is vervolgens met een ijzeren staaf naar buiten gelopen en ging het slachtoffer te lijf. Het slachtoffer liep letsel op aan het aangezicht en aan de handen. Met behulp van twee getuigen is de verdachte zijn staaf afhandig gemaakt. Daarbij heeft ook de verdachte enkele klappen opgelopen.

FIETSDIEFSTAL

Uden

- Vrijdagavond kon de politie dankzij een oplettende getuige overgaan tot de aanhouding van een 20 jarige inwoner van Uden. Hij wordt er van verdacht op het Brabantplein een fiets te hebben weggenomen. De getuige zag dat een haar onbekend persoon de fiets uit een rek haalde en op de grond gooide. Daarna is hij opgestapt en weggereden. De politie kon de verdachte aan de hand van het signalement in de kraag vatten. Hij is ingesloten. De verdachte ontkent de diefstal. De fiets is helaas nog niet terug gevonden.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Uden

- Op de Velmolenweg in zijn woonplaats Uden is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21 jarige automobilist aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. De blaastest op het politiebureau leerde dat de man zo veel gedronken had dat zijn rijbewijs moest worden ingevoerd.

DIEFSTAL MOTORFIETS

Veghel

- In de nacht van vrijdag op zaterdag is, na een korte achtervolging, op de Zuidkade in Veghel een 20 jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een motorfiets vanaf de Sluisstraat. Een oplettende getuige zag dat de man samen met een onbekend gebleven vrouw met een auto de Broedershof ingereden kwam. De man liep te voet in de richting van de Sluisstraat en de vrouw bleef buiten de auto staan wachten. De getuige vertrouwde het niet en belde de politie. Toen die kwam zagen zij de man met een motorfiets over de Sluisstraat lopen. De man droeg, vreemd genoeg in dit jaargetijde, een zwart wollen muts en zwarte handschoenen. Toen de agenten hem aanspraken gooide hij de motorfiets neer en koos het hanzenpad.De verdachte, die in zijn woonplaats bekend staat als veelpleger, is ingesloten.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING

Oss

- Vrijdagavond zijn door de politie zeven Maastrichtenaren, 15,18,20,21,30,31 en 32 jaar oud, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleding tegen personen en goederen.

Een 20 jarige Ossenaar reed die avond over de Molenstraat in Oss. Een groep van ongeveer 30 personen stak de weg over en hinderden daarbij de autobestuurder die daardoor uit moest wijken naar rechts. In het voorbijrijden werd er vanuit de groep tegen de buitenspiegel van de auto geslagen. Toen de bestuurder een eindje verderop stopte zag hij dat er ook een deuk in het portier was getrapt en sprak de groep vervolgens aan. Een aantal van hen ging de Ossenaar daarop te lijf. Toen hij kans zag in zijn auto te stappen en weg te rijden werd er vanuit de groep nog met stenen gegooid. De gewaarschuwde politie kon in totaal zeven verdachten oppakken. Allen zijn in verzekering gesteld.

RIJBEWIJS INGENOMEN - BOETES NIET BETAALD

Oss

- Op de Rossinistraat in Oss is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37 jarige vrouw uit Heesch aangehouden. Zij reed in haar auto terwijl zij behoorlijk dep in het glaasje had gekeken. De vrouw bleek in verleden al drie keer eerder voor het rijden onder invloed te zijn bekeurd. Daarom is haar rijbewijs ingenomen. De auto bleek bij navraag niet APK gekeurd en niet verzekerd. Bovendien stonden er nog twee geldboetes open terzake eerdere veroordelingen voor het rijden onder invloed en zonder verzekering. Omdat de vrouw de boetes, samen 1000 euro, niet kon betalen is zij ingesloten.

MOTORRIJDER GEWOND

Boxmeer

- Vrijdagmiddag is op de Graafseweg in zijn woonplaats Boxmeer een 44 jarige motorrijder gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Maasziekenhuis. De motorrijder reed over de Graafseweg en kreeg geen vrije doorgang van een 20-jarige automobilist uit Boxmeer die vanuit een uitrit de weg opgereden kwam.