Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 28 augustus 2004

* GROOTSCHALIGE VERKEERSCONTROLE
VLAARDINGEN - Politiepersoneel hield in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met 3VO, Douane, brandweer, IVW, KLPD en DCMR, op de noordbaan van de rijksweg A20 een verkeerscontrole. In totaal werden tussen half één en zes uur 1000 automobilisten gecontroleerd. Er werden 71 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer het niet kunnen tonen van het rijbewijs, vervallen apk, onder invloed zijn van alcoholhoudende drank, het niet dragen van de autogordel, defecte verlichting, het voeren van mistlicht en gladde banden.
Politiemensen van de Hondenbrigade troffen in drie auto's diverse hoeveelheden verdovende middelen aan. Zes personen werden op grond van de Opiumwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
Tevens werden 25 vrachtwagens gecontroleerd, waarbij zeven vrachtwagenbestuurders een rijverbod kregen opgelegd.


* GEZAMENLIJKE ACTIE IN OUDE WESTEN
ROTTERDAM - Politiemensen hebben tussen vrijdag twee uur 's middags en elf uur 's avond samen met Stadstoezicht, brandweer, Eneco en gemeente een gezamenlijke actie uitgevoerd in het Oude Westen. De actie, WK-cleaning, bestond uit preventief fouilleren, handhaven van de openbare orde en horecacontroles. Resultaten preventief fouilleren
In totaal werden 97 personen op straat en in horecagelegenheden gefouilleerd. Vijf personen werden aangehouden, waarvan twee op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden twee messen en een hoeveelheid verdovende middelen. Één persoon werd aangehouden, omdat hij niet wilde meewerken. Resultaten openbare orde
Er werden 57 parkeerboetes uitgedeeld en één gebiedsontzegging werd opgelegd. Ook werden acht bekeuringen uitgeschreven voor openlijk alcohol- of drugsgebruik.

Resultaten horecacontrole
In totaal werden acht horecagelegenheden gecontroleerd op het in bezit hebben van exploitatievergunningen, aanwezigheid exploitant, vreemdelingenwetgeving, brandveiligheid en een juiste en veilige aansluiting van elektriciteit. Op een paar details na, een te groot terras en het niet aanduiden van een minimale leeftijd, waren de horecagelegenheden in orde.


* OVERVAL OP BEDRIJFSPAND
SCHIEDAM - Vrijdagmiddag vond op een bedrijfspand in de Calandstraat een overval plaats. Omstreeks vier uur kwam een man het pand binnen en liep direct naar een 36-jarig personeelslid toe. Onder bedreiging van een vuurwapen werd het slachtoffer gesommeerd geld af te geven. Met een nog onbekend geldbedrag rende de overvaller vervolgens de winkel uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Schiedam stelt een onderzoek in.


* AUTOMOBILIST MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vrijdagavond omstreeks zeven uur bij een tankstation aan de Tjalklaan, op grond van de Wet Wapens en Munitie, een auto die werd bestuurd door een 28-jarige man uit Schiedam staande. Tijdens de fouillering van de Schiedammer werd een vuurwapen in zijn broeksband aangetroffen. Het vuurwapen, alsmede enkele patronen werden in beslag genomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* BRAND IN WONING; BEWONER ERNSTIG VERBRAND

HOOGVLIET - Vrijdagmiddag omstreeks kwart voor vier, ontstond door nog onbekende oorzaak, brand in een woning in de Tonijnstraat. Hierbij liep de 91-jarige bewoner ernstige brandwonden op. Een 31-jarige omstander zag de woning in brand staan. Hierop stelde de man een onderzoek in en zag het slachtoffer achter de balkondeur liggen. De man klom vervolgens het balkon op en haalde samen met enkele omstanders de 91-jarige bewoner van het balkon. Het slachtoffer werd in kritieke toestand door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond met een spoedtransport vervoerd naar het brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis.


* MAN MET BIJL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zaterdagmorgen omstreeks twee uur in de Roentgenstraat, op grond van de Wet Wapens en Munitie, een 44-jarige man uit Rotterdam aan. De verdachte had onenigheid gekregen met 41-jarig personeelslid van een café, die hem vervolgens de zaak uitzette. Even later kwam de 44-jarige Rotterdammer, met een bijl in zijn broekband, het café weer binnenlopen. Hierop werd de bijl van de verdachte afgepakt en hielden gealarmeerde politiemensen de man vervolgens aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* MAN BEROOFD VAN PORTEMONNEE
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen omstreeks één uur raakte een 30-jarige man uit Rotterdam gewond, toen hij in de Herman Robbersstraat werd beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer, dat samen met zijn broer liep, werd aangesproken door een man. Onder bedreiging van een mes werd de portemonnee van de Rotterdammer weggegrist. Tevens werd de 30-jarige man enkele malen geslagen. Met de portemonnee, waarin onder meer bankpassen en een rijbewijs, stapte de berover in een gereedstaande auto en reed in onbekende richting weg.