Ingezonden persbericht


persbericht: 03-08-2004 Amersfoort

Mik Borsten doet hele triatlon Almere per step

Op 28 augustus gaat voor de 24ste keer de hele triatlon van Almere van start(3,8 km zwemmen-180 km fietsen-42 km lopen), Mik Borsten doet daar voor de tiende keer mee. Hij wil deze keer op heel bijzondere manier de triatlon gaan volbrengen door de 180 km fietsen niet per fiets maar op de step te gaan volbrengen dat is nog nooit door iemand geprobeerd de NTB heeft aan Mik dispensatie verleent.

Het is de bedoeling om met deze bijzondere prestatie geld in te zamelen voor de stichting "Gezond Verstand" dit is een stichting met als doelstelling het verminderen van psychisch en of lichamelijk leed dmv sport. Deze stichting begeleid patienten naar sportverenigingen of zet sportprojecten op, in het verleden hebben zelfs enkele patienten de marathon volbracht zie ook http://home.planet.nl/~borst-032

Mik Borsten is een zeer ervaren atleet, dit jaar won hij op 25 juni de zwaarste sportwedstrijd van Nederland de "trans Holland triatlon" dit is een wedstrijd over 20 Km kanoen, 290 Km mountainbiken en 92 km hardlopen in 26 uur en 28 minuten!

Ondanks zijn enorme ervaring zal de Holland triatlon een heel zware klus worden doordat het steppen natuurlijk veel minder snel dan het fietsen gaat en Mik wel binnen de limiet binnen wil komen.

Mogelijke sponsoren kunnen mailen naar borsten@planet.nl of naar de site http://home.planet.nl/~borst032

Met vriendelijke groet Mik Borsten