Ingezonden persbericht


Ingezonden persbericht






P E R S B E R I C H T


Hilversum/Voorschoten, 11 augustus 2004


Legendarische zeezender Radio Veronica viert publiekelijk een herdenkingsfeest in Hotel Lapershoek

Van 28 tot en met 31 augustus aanstaande


Legendarische zeezender 'Radio Veronica'


live vanuit Hotel Lapershoek in Hilversum


____________________________________


De legendarische zeezender Radio Veronica viert publiekelijk een groot herdenkingsfeest in Hotel Lapershoek in Hilversum onder het motto: "Radio Veronica 1959 - 1974, The never ending story".

Hoogtepunten op dit herdenkingsfeest zijn natuurlijk de verhalen van dj's, technici en overige medewerkers van weleer. Er wordt een markt gehouden waar vele artikelen uit de periode 1959 - 1974 te koop zijn waaronder de cd 'Veronica...The Never Ending Story’.

Reünie van dj's, technici en overige medewerkers.

Vele dj's, technici, en andere medewerkers uit de roemruchte Radio Veronica periode zullen aanwezig zijn. Voor de microfoons van de speciaal voor deze gelegenheid opgebouwde studio's in Hotel Lapershoek zullen onder andere Joost de Draaier, Tineke, Jan van Veen, Lex Harding, Bart van Leeuwen, Tom Collins en Eva hun verhalen over deze tijd vertellen. Ongetwijfeld hebben zij ook elkaar veel nieuws te vertellen.

Verkoopmarkt


Tijdens deze dagen kunnen de bezoekers vele artikelen uit deze historische radioperiode, men zou kunnen zeggen 'museumstukken' bewonderen. Veronicagidsen, langspeelplaten, T-shirts, fotoboeken, maar ook dvd's worden er te koop aangeboden.

Veronica - The never ending story


De indertijd veel te snel uitverkochte dubbel-cd 'De Veronica Story' is nu, door de samenwerking van het 'oude' en het 'nieuwe' Veronica opnieuw uitgebracht.

De 'opgepoetste' en aangevulde cd is tijdens het herdenkingsfeest voor een gereduceerde prijs te koop onder de titel 'Veronica - The never ending story'.

Van 16 tot en met 31 augustus radio-uitzendingen op AM 828

Vanaf 16 augustus 07.00 uur tot 31 augustus 18.00 uur zendt de organiserende Stichting Norderney oude Veronica programma's uit op AM 828.

AM 828 is te vinden op de zo vertrouwde middengolf. Radio Veronica 1959 - 1974 komt weer tot leven met singletjes en lp's van toen en zelfs complete programma's. Naar verwachting zal het programma 'Goud van Oud', dat eveneens door de samenwerking van het 'oude' en het 'nieuwe' Veronica tot stand komt, de apotheose vormen. Dit programma zal op 31 augustus door Bart van Leeuwen live worden gepresenteerd vanuit de studio in Hotel Lapershoek.

Uiteraard zullen er tussen 28 en 31 augustus tijdens het grote herdenkingsfeest regelmatig uitzendingen plaatsvinden vanuit de studio in dit hotel.

Hotel Lapershoek


Voor het herdenkingsfeest koos de organisatie Stichting Norderney voor Hotel Lapershoek, omdat de tot Amrâth Hotel Lapershoek uitgebouwde Gooise villa, van 1970 tot 1974 de bestuurszetel van Radio Veronica was.

Door de ligging in een parkachtige omgeving aan de rand van Hilversum, het terras en de ruime, gratis parkeergelegenheid is dit hotel bekend bij 'tout Hilversum'.



Ingezonden persbericht