Gemeente Kapelle
College en raad dichtend op Kapelse Dag

De Culturele Commissie Kapelle (CCK) laat bezoekers van de Kapelse Dag, zaterdag 28 augustus aanstaande, kennismaken met een stukje van de Kapelse kunst en het culturele leven in de gemeente. De CCK heeft het college van burgemeester en wethouders en de raadsleden van Kapelle uitgenodigd om hun favoriete gedicht voor te dragen in de Culturele Commissie Tent op het terrein van de ABN/AMRO. Om 16.30 uur start onder de titel 'Ons Poëtisch Kapelle' (OPK) de voordracht. Van de voorgedragen gedichten wordt een bundeltje gemaakt.

Workshops
Voor het publiek is een veelzijdig programma samengesteld met diverse workshops. Belangstellenden kunnen zich om 10.00 uur inschrijven bij de stand. Alle workshops kosten 5,- euro inclusief materiaal. Het werk is in de maand september te zien in de Bibliotheek in Kapelle. Daarna mogen de deelnemers de werken ophalen. Tussen de workshops door is er muziek door groepjes muzikanten van OKK en Ons Genoegen. In de stand zijn bovendien foto's te zien van de activiteiten van de CCK. Tevens zijn de foto's op te halen van de Jip en Jannekedag in het fruitteeltmuseum.

Programma

10.00 Inschrijven workshops
Bij de stand van de CCK op het terrein ABN/AMRO bank.

11.00-12..30 Workshop Beeldhouwen
Een beeldhouwworkshop met was door drie afgevaardigden van het Zeeuwse Beeld: Hielkje van der Mey, Clasien Elenbaas, Conny Barbe. Ze gaan werken met een model. De workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Aantal: 10 - maximaal 15.

13.00-14.30 Workshop Portret Schilderen
Een schilderworkshop door Marlou Pluymaekers, beeldend kunstenaar. Schilderen met acryl op doek. De workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

15.00-16.30 Workshop Kennismaken met Knipkunst
Door Lydia Schinkel, schaarkunstenares. De workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

16.30 literatuur ' Ons Poetisch Kapelle'
Burgemeester en wethouders van Kapelle en de gemeenteraadsleden lezen hun favoriete gedicht voor 'op de trap' in de stand van de culturele commissie. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het publiek om voor te dragen uit dichtbundels.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevrouw Kole tel. 0113 - 621386, email c.w.a.kole@hetnet.nl of Marlou Pluymaekers: tel. 0113 - 342725 email marloupl@zeelandnet.nl van de CCK of met mevrouw Rijsbergen-Nieuwenhuizen Voorlichting en Communicatie gemeente Kapelle tel. 0113 - 333 133.