Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Nieuwe bomenroute voor Geuzenveld-Slotermeer

Geuzenveld-Slotermeer is het groenste stadsdeel van Amsterdam. De talrijke bomen, liefst honderdduizend, spelen daar een belangrijke rol in. "Niet alleen omdat het er veel zijn, maar ook vanwege de schoonheid. Er zitten nogal wat karakteristieke en mooie exemplaren tussen. Om daar zoveel mogelijk mensen van te kunnen laten genieten, hebben we een vernieuwde Bomenroute samengesteld," vertelt Tys de Ruijter, portefeuillehouder Natuur en Milieu binnen stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Bewoners kunnen op 28 augustus, tijdens het festival `Geuzenveld-Slotermeer Verandert!' kennismaken van deze route. Voor de pers is op donderdag 19 augustus een `preview'.

Mooiste plekjes
Op die dag start om 11.00 uur bij het Tuinstadhuis aan Plein 40-45 nr.
1 de Bomenfietsroute. Een ervaren gids, ondersteund door Tys de Ruijter, neemt de pers mee naar de mooiste plekjes op de ongeveer tien kilometer lange route. Na afloop staan broodjes en drinken klaar in de Raadzaal van het Tuinstadhuis. De bijeenkomst is om 13.00 uur afgelopen.

Dienstfiets
Journalisten die niet beschikken over een fiets, kunnen gebruik maken van een dienstfiets van het stadsdeel. Die moet dan wel uiterlijk één dag van tevoren worden aangevraagd bij Bert Jansen van de afdeling Communicatie.

Gewandeld
Overigens kan de Bomenroute zowel gewandeld als gefietst worden. Tijdens `Geuzenveld-Slotermeer Verandert!' wordt opnieuw de fietsvariant `gepresenteerd'. Ook dan weer onder leiding van een ervaren gids. Voor belangstellenden staan fietsen klaar!

Contact:
B. Jansen