Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 19 augustus 2004

Speciale kinderenactiviteiten tijdens Haagsche Kunst- & Antiekdagen

In het weekend van 28 en 29 augustus vindt de 11de editie van de Haagsche Kunst- & Antiekdagen plaats. Naast een groot en breed aanbod van kunst, antiek, keramiek en beeldhouwkunst biedt het evenement diverse kinderactiviteiten.

In de Haagse Kunstkring (Denneweg 64) kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar tussen 14.30 en 15.30 uur onder deskundige leiding tekenen en schilderen naar aanleiding van "Het Hertje" van Van Meegeren. Tevens wordt een verhaal verteld en muziek gespeeld. Op de keramiekmarkt (Lange Voorhout) vinden 's zondags enkele speciale kinderactiviteiten plaats. In Galerie Het Cleyne Huis (Noordeinde 117) worden workshops 'kleurrijk schilderen' gegeven naar aanleiding van het werk van Guus van Eck. Op beide dagen staan de workshops (tussen 11.00 en 13.00 uur) onder leiding van een kunstenaar. Op 28 augustus is de workshop voor 7- tot 12-jarigen, op 29 augustus voor kinderen vanaf 7 jaar en (groot)ouders. Men dient zich hiervoor vooraf aan te melden bij het Haags Kinderatelier: 070-3633745.

Markten

Op het Lange Voorhout is zowel de keramiek- en beeldhouwmarkt (zaterdag en zondag) als de antiek-, boeken- en curiosamarkt te vinden (alleen zondag).

Taxaties en veilinglessen
Tussen 10.00 en 16.00 uur taxeert veilinghuis Van Stockum (Prinsegracht 15) kunst, antiek, boeken, prenten en militaria. Tussen 12.00 en 17.00 uur wordt door het Venduehuis der Notarissen kunst en antiek getaxeerd in hun stand op het Lange Voorhout. Op beide locaties wordt tevens getaxeerd naar aanleiding van foto's. Veilingmeester Jelle L.S. Pijpers (Venduehuis der Notarissen) geeft op zaterdag en zondag veilinglessen in Escher in Het Paleis (Lange Voorhout 74); een luchtig overzicht van allerlei wetenswaardigheden betreffende veilinghuizen en het veilen zelf. Op beide dagen van 14.00 tot 14.45 uur en van 15.30 tot 16.15 uur. De toegang is gratis. Men dient zich hiervoor vooraf aan te melden bij de informatiestand van de Haagsche Kunst- & Antiekdagen op het Lange Voorhout.

Wandelingen
Op beide dagen, tussen 12.00 en 16.00 uur, bieden de gidsen van 't Gilde gratis rondleidingen aan door het historische centrum van Den Haag. De Stichting Haags Industrieel Erfgoed verzorgt op zaterdag en zondag om 13.00 uur een gratis wandeling langs het industrieel verleden van Den Haag. Opgave en startpunt bij de informatiestand.

Oranjemarkt
Onder de 'Postzegelboom', tegenover Paleis Noordeinde, wordt tijdens de Haagsche Kunst- & Antiekdagen op beide dagen een Oranjemarkt voor verzamelaars georganiseerd. Hier vindt de bezoeker verzamelobjecten als borden, lepeltjes en foto's betreffende het Koninklijk Huis.

Voor meer informatie: www.denhaag.com



Ingezonden persbericht