Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Festival "Geuzenveld-Slotermeer Verandert!" op 28 augustus

Groot spektakel in het stadsdeel; op 28 augustus organiseren we het festival "Geuzenveld-Slotermeer Verandert!"

Op zaterdag 28 augustus 2004 is het groot feest in ons stadsdeel. Dan vindt op twee locaties tegelijk het festival Geuzenveld-Slotermeer Verandert! plaats. Het speelt zich af op het Lambertus Zijlplein en op sportpark De Eendracht. Met dit evenement wil het stadsdeel laten zien dat er veel gebeurt binnen haar grenzen.

"Kijk maar naar de stedelijke vernieuwing. We werken aan één van Europa's grootste projecten van sloop, nieuwbouw en andere aanpassingen van de openbare ruimte", stelt stadsdeelvoorzitter Robin de Bood.

Over deze vernieuwing is het een en ander te zien op het Lambertus Zijlplein, dat centraal gelegen is in vernieuwingsgebied De Geuzenbaan. Zo is er onder meer een braderie, een vrijmarkt en een woonmarkt.

Hier biedt het programma twee primeurs: rondleidingen door stedelijke vernieuwingsgebieden en de Bomenfietsroute. Onder leiding van een ervaren gids krijgen deelnemers tekst en uitleg over de vele karakteristieke bomen die het stadsdeel telt.

Kinderen kunnen meedoen aan een tekenwedstrijd of leren graffitispuiten.

Uitbreiding sportaanbod
Sportliefhebbers kunnen terecht op sportpark De Eendracht. Daar wordt de komende tijd Sportcentrum Nieuwe Stijl ontwikkeld. De bedoeling van dit centrum is uitbreiding van het sportaanbod, zodat bewoners op een flexibelere manier gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

"Het aanbod gaat beter aansluiten op de wensen en behoeftes van onze inwoners. Sport en lichamelijke activiteit zijn gezond voor lichaam én geest. Daarom wil het stadsdeel zo veel mogelijk mensen aan het sporten krijgen en ondersteunen we verenigingen bij het aanpassen van hun sportaanbod", legt Anton Ederveen, wethouder Sport binnen stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, uit.

Op sportpark De Eendracht vinden allerlei sportactiviteiten plaats. Deze worden georganiseerd door Sportcentrum Nieuwe Stijl en verschillende sportverenigingen.

Het complete programma staat in het speciale krantje, dat u kunt vinden aan de publieksbalie van het Tuinstadhuis (adres), op alle steunpunten (adressen) en in de bibliotheken.

U kunt het krantje ook via deze site bekijken; klik daarvoor op de bijlage.

Contact:
B. Jansen

Bijlage(n):
GSV!-krant (pdf-formaat).