Gemeente Capelle a/d IJssel

Multicultureel kookfestijn in Schollevaar-Oost

Het logo van Schollevaar-Oost

Zaterdag 28 augustus 2004 houden de gemeente en ComWonen in het kader van het project Thuis in Schollevaar-Oost een multicultureel kookfestijn op het veld bij Het Stip (Specifiek Tijdelijk Integratie Project aan het Louvre). Dit festijn vindt plaats tussen 16.00 en 21.00 uur. In samenwerking met Het Stip en een aantal zelforganisaties maken bewoners diverse gerechten.

De bewoners van Schollevaar-Oost zijn uitgenodigd om, onder het genot van lekker eten en drinken, ervaringen uit te wisselen met buurtbewoners over de eigen woonbeleving. Via kookdemonstraties presenteren een achttal mensen, van diverse stichtingen die verschillende culturen vertegenwoordigen, gerechten waarvan iedereen het recept kan krijgen. Voor 2,50 krijgt iedere bewoner één drankje en kunnen twee gerechten worden geproefd. Opbouwwerker Peter de Haan is aanwezig om alle vragen, suggesties en verhalen aan te horen. Ook aan de kleintjes is gedacht. Zij kunnen zich lekker uitleven op een groot springkussen. Een deejay zorgt voor gevarieerde muziek.

Thuis in Schollevaar-Oost
Het multiculturele kookfestijn is een onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. De gemeente Capelle aan den IJssel en ComWonen bieden de bewoners een hele zomer lang leuke activiteiten en evenementen aan. Het doel van het project is, dat de bewoners elkaar beter leren kennen en zich meer inzetten voor de eigen leefomgeving. Opbouwwerker Peter de Haan is bij alle activiteiten en evenementen aanwezig om te luisteren naar de ervaringen van buurtbewoners en goede initiatieven te ondersteunen.