Nationale Vereniging de Zonnebloem

Breda, 23 augustus 2004

Première landelijke tournee voor 30.000 zieken en gehandicapten

Henk Poort in Zonnebloem Theater Tournee

In Theater de Meervaart in Amsterdam gaat op zaterdag 28 augustus de Zonnebloem Theater Tournee 2004 in première. `Onverwacht Weerzien' is de titel van de 35 editie van de tournee, die het komende seizoen in 85 plaatsen door heel Nederland te zien is. Ook dit jaar staan er weer grote namen op het podium zoals de bariton Henk Poort en de zangeres Alma Nieto. Deze musicalsterren en andere bekende artiesten zullen op de feestelijke première aanwezig zijn. Ook zullen ruim 400 Amsterdamse zieken en gehandicapten de aftrap bijwonen van de speciaal voor de Zonnebloem geschreven theaterproductie.

Vijf levens...vier verliefden...drie bedriegers...twee vijanden en één slachtoffer. In `Onverwacht Weerzien' waant het publiek zich op een camping in Zuid Frankrijk. Vanaf het moment dat de eerste tent wordt opgezet volgen de hilarische en dramatische gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Resultaat: een overweldigende voorstellingen met pittige dialogen en knappe liedjes.

De theatertournee is een initiatief van de Nationale Vereniging de Zonnebloem in samenwerking met Esther Bronkhorst Events. Zo'n 30.000 zieke en gehandicapte toeschouwers genieten ieder seizoen weer van een middag boordevol muziek, cabaret en zang. Henk Poort heeft al eens eerder als gast meegespeeld in een voorstelling van de Theater Tournee. Hij weet hoe bijzonder deze middagen zijn. "Het is een unieke ervaring. Het publiek is zo enthousiast en ik vind het geweldig dat zij ook een keer optimaal kunnen genieten van een theatervoorstelling."

Naast de theatertournee organiseert de Zonnebloem nog veel meer activiteiten voor zieken en gehandicapten zoals supporterreizen, excursies en aangepaste vakanties. Al twintig jaar lang kunnen zieken en gehandicapten genieten van een bootreis over de Rijn met het schip van de Zonnebloem. Helaas is dit schip verouderd en dringend aan vervanging toe. Om het groeiende aanbod van vakantiegangers aan te kunnen gaat de Zonnebloem een nieuw vakantieschip bouwen. In totaal is er 14 miljoen euro nodig en om dit bedrag bij elkaar te krijgen is de actie `Samen iets doen voor de Zonnebloem' gestart.

Mededeling voor de redactie:

Voor het bijwonen van de première of voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de Zonnebloem: tel (076) 564.63.12.
Email: communicatie@zonnebloem.nl